Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Thursday, November 4, 2010

Nyugati Part - otodik nap: Las Vegas, Nevada

A tegnapi Red Rock canyon tura utan ugy ebredtem, mint akin egy vonat atment az ejszaka. De kelni kellett hisz vart mar Las Vegas a kulonfele szalloda-latvanyossagaival es kaszinoival. Fenykepezovel felszerelkezve indultunk el bejarni a hotelek sorat.



Roviden annyit tudni kell, hogy itt minden hotel egy kulon vilag! De tenyleg. A kulonbozo orszagok nevezetessegeit kepviselik (pl. van egy hotel amire epult egy kisebb Eiffel torony). Lentebb reszletezem a nagyobbakat, de persze nem mentunk be mindegyikbe...




A szallodakon kivul meg kell emlitetnem az un. Strip-et ami lenyegeben a foutca (a piros vonal a terkepen) amin a kulonfele hotelek es uzletek vannak. A Strip deli vege az ami ujabb, felkapottabb es biztonsagosabb. Itt a hotelben lakokon es az ott dolgozokon kivul mas embert nem igen talalni. Az eszaki reszen is vannak szallodak es kaszinok, de az regebbi resz es messzebb esik a felkapott resztol. Lenyegeben unalmas, kihalt es getto is.




Jojjon hat a hotelek bemutatasa a teljesseg igenye nelkul...

The Monte Carlo Hotel: (Franciaorszag)... Mi ebben a szallodaban szalltunk meg.



32-emeletes a hotel es mi a 31. emeleten kaptunk szobat, a kilatas a Strip-re nyilott. Keletre nezett az ablak igy gyonyoru napfelkeltekben volt reszunk (mar amikor nem volt felhos az eg).





CityCenter nevu komplexum az egyik legujabb resze a Strip-nek. Tobb hotel, toronyhaz, es egy Crystals nevezetu bevasarlo kozpont is tartozik ide.

Az Aria nevu hotel elott fut az egyik (tobb is van) 'kisvasut'. Ez a Monte Carlo hotel es a Bellagio Hotel kozott kozlekedik, es megall a koztuk levo hoteleknel.

Ez a ket furcsan dolo-csavarodo Veer Towers nevu torony luxus lakasokkal van tele. Ha sok penzed van itt vehetsz lakast...


Este a kivilagitas szine par percenkent valtozik (kek, zold, piros, lila....)

Louis Vuitton uzlet ejszakai kivilagitasban




Az alabbi kepen jol lathato majdnem minden a komplexumbol... balrol jobbra: Mandarin Oriental hotel (ket kek torony), Veer Towers (ket sargas csale torony), Aria hotel (alacsony szurke epulet a hatterben), Harmon Hotel (kek epulet a jobb oldalon), es vegul a Crystals bevasarlo kozpont elol az ezust epuletek es az az mogott talalhato alacsonyabb epuletegyuttes.


Ebben az ezust epuletben van a Louis Vuitton nevu uzlet (lathato kivulrol is). Ez azert nevezetes szamunkra, mert amikor New York-ban laktunk Rob egyik legnagyobb munkaja volt ez az uzlet. Az o cege volt megbizva vele es Rob volt az egyik epitesz.

Ertheto modon nagy buszkeseggel mutogatta nekem kivul-belul a boltot.





es belulrol...



Az uzlet ket emeletes. Persze semmit nem tudtunk venni mert minden nagyon draga. Egy picike kulcstartot kerdeztem meg hogy megis mennyi lenne........ na? .... talalgattok vagy mondjam meg? ..... $360!!!!! szorozd be ketszazzal es megkapod mennyi forintban...... nagyon durva!


Az uzlet nagyon szep volt egyebkent. Az egyik bejarata elott van ez a jegszobor kollekcio....


Ez pedig egy resze a bevasarlo kozpont belsejenek...


Ugyancsak ebben az epuletben van (majdnem szemkozt a Louis Vuitton bolttal) ez a furcsa etterem... Mastro's Ocean Club a neve....



Ceasar Palace: (Olaszorszag) ... az okori Roma-t idezi ez a hotel







Itt setalva olyan volt mintha, odakint lennel...

Szokokut es szoborcsoport... (Cezar)


Csiga alakban kanyarodo mozgolepcso...


The Mirage: a kep jobb oldalan levo vulkan minden este kitor :-)



Itt sikerult lefotoznom egy helyi kis madarkat is. Nem tudom mi fele fajta volt de aranyos volt.


Treasure Island: regebben volt kaloztamadas imitalas a hotel elotti vizen de mar csak all a hajo. Igy kicsit unalmas.


Encore, Wynn Hotel: Steve Wynn az egyik legnagyobb befekteto Las Vegas-ban. A nagyon gazdagok engedhetik meg maguknak hogy itt megfizessenek egy hotelszobat. Van egy Ferrari uzlet is a hotelban!


The Venetian (Olaszorszag)


Blue Man Group a hotelben (csak szobor)


Na ettol pedig teljesen elajultam!!! A hotelben maszkalva egyszercsak ide erkeztunk... az olasz Velence-t utanozza.... gondolak jonnek mennek es a gondolas enekel! lasd video lentebb...











Paris Hotel (Franciaorszag)
Eiffel torony (fel lehet menni)



Diadaliv (Arc de Triomphe)


Luxor Hotel: Egyiptom

A piramis alaku hotel!!!! Mi mas is lehetne?


Es ha van piramis akkor van Sphynx is!!!




Obelix


A hotelben pedig meg tobb egyiptomi szobor es egyeb jellegzetesseg...




Excalibur Hotel: ez a hotel egy Artur kiraly korabeli kastelyt idez. Itt is van egy 'kisvasut' ami osszekoti a kornyezo hoteleket.







New York New York hotel: ez a hotel New York City nevezetes epuleteit tomoriti egybe es kisebb meretben. Megtalalhato az Empire State Building, a Chrysler Building, a lerombolt WTC epulete, a Brooklyn Hid, a Szabadsag szobor stb ...



The Bellagio Hotel: ez a hotel Olaszorszagot kepviseli. Az egyik legjobb a Strip-en. Leginkabb az elotte levo nagy mesterseges torol es az abban levo szokokut kulonlegessegrol hires.






Belulrol...


Termeszetesen megneztuk a zenelo szokokut show-t, ami fantasztikus elmeny volt...







Miutan kellokeppen leszakadt a labunk ugy dontottunk itt az ideje a ruhamosasnak. Persze a szallodaban kimostak volna a szennyest ha kerjuk, de nem, mi szerettuk volna a helyi mosodat kiprobalni…. Foleg azert mert ugyis terveztuk elmenni Las Vegas eszaki reszebe ahol a History tv csatornan szereplo “Pawn Stars” nevu show-ban szereplo uzlet van. Pawn shop = zaloghaz. Ez az eszak las vegas-i zaloghaz nagy nezettsegnek orvend a History channel-en minden hetfon este. Rob persze nagy rajongoja a show-nak es en is kedvelem. Mindenkepp terveztuk bemenni oda. Igy osszepakoltuk a szennyest es kimentunk kocsival a zaloghazhoz.

Kint mar kisebb sor allt es varta a zaloghazba valo bejutast. Nyilvan nem csak mi nezzuk a musort a tv-ben. Negy fo szereploje van a musornak: az Oreg (a tulaj, o a nagyapa), a fia, az unoka, es az unoka haverja. Ezek adjak-veszik a behozott zalogtargyakat, amig egesz erdekesek szoktak lenni. Lattuk az Oreget, de csak egy pillanatra. Az unoka baratja jott ki az elado terbe es ot sikerult lefotozni. Chumlee-nek hivjak es o a luzer a csapatban. De jopofa az egesz. Szoval Rob nagyon orult, hogy elmentunk erre a helyre es hogy legalabb az egyikkel talalkoztunk.






Rob es Chumlee


Chumlee-vel pozolok :-)


Mint fentebb is irtam ez az eszaki resze Las Vegas-nak nem tul jo, es ezuttal sajat szemunkkel is meggyozodhettunk errol. Kisebb autokazas utan ugy dontottunk nem mosunk ruhat a zaloghaz kornyeken... nem tunt biztonsagosnak. Igy atmentunk a nyugati reszre es ott talaltunk egy 24 oran at nyitvatarto mosodat. Ket ora mulva vegeztunk is. Utana kocsikaztunk picit meg a rosszabbik reszen....

Las Vegas hires a gyors hazassagkotesekrol is. A Strip eszaki resze tele van pici kapolnakkal ahol hazasodni lehet a nap minden perceben. Alul egy kis kollazs par utkozben fotozott kapolnat hirdeto tablarol...


Este meg setaltunk picit a Strip-en, ahol csinaltam par ejszakai fotot...













Az esti seta utan meg lementunk a kaszinoba kicsit jatszani. Egyikunk sem egy kaszinozos tipus de ha mar ott voltunk kiprobaltuk picit a felkaru rablot es a rulettet. Rob-nak nem ment tul jol. En viszont eleg jol tartottam magam. Vegulis nem veszitettem semmit, sot nyertem. Hiaba no, gyerekkorunkban volt egy rulette jatekunk otthon es ugy latszik nem felejtettem el a lenyeget :-)



Na ez egy jo hosszu beiras volt, de sok minden tortent es nem akartam szetdarabolni.... Remelem azert erdekes volt szamotokra. A kovetkezo ket nap a Grand Canyon-rol fog szolni....

6 comments:

  1. Kifejezetten tetszett, sőt, várom a többit! Ugyan csak kétszerre olvastam el, de a fotókat elmentettem. A Grand Canyon azért izgibb számomra, mint a milliomosfalva, úgyhogy igyekezz! :) A Red Rock is tetszett.

    ReplyDelete
  2. na ez meglepett. valahogy ugy gondoltam neked nem fog tetszeni :-) majd jonnek a grand canyonos kepek is de meg bele sem kezdtem.... most nagyon sok a munkam. talan a hetvegen. sajnos nem volt napos ido ott igy nem annyira jok a kepek... de majd meglatod.

    ReplyDelete
  3. ja es mi tetszett Las Vegas-bol a legjobban?

    ReplyDelete
  4. Mi tetszett? Az a sok szájtátanivaló vacakság :), ugyan mind hiábavalóság, de megnézni jó.
    Nagyon ötletesek a plázák, a görög és az egyiptomi nagyon tetszett, de a Velencés se volt semmi.
    És nem én lennék, ha nem jegyezném meg, hogy "mekkora pénzpazarlás, mikor a Föld népének egyhatoda éhezik!"
    De hát ez van. Jól néz ki, csak drága. A Grand Canyon viszont nagyon tuti!!!

    ReplyDelete
  5. persze egy nagy pazarlas az egesz. nem is tervezzuk visszamenni ... de egyszer jo megnezni ezt is.

    ReplyDelete
  6. Csodálatos helyek és gyönyörű képek! Gratulálok!
    M.

    ReplyDelete