Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Thursday, September 15, 2011

Texas cowgirl :-)

Het elejen megjott postan a texas-i jogositvanyunk. Amerikaban a jogositvany egyenlo a szemelyi igazolvannyal. Ha nincs jogsid ugy neznek rad mint akinek hianyzik egy kereke... Szoval igy mostmar hivatalosan is texas-i 'allampolgarok' vagyunk :-)

Ime a bizonyitek...





A felreertes elkerulese vegett par szo arrol hogy Texas allamban (allamonkent valtozo) hogy megy a jogsi beszerzese. Eloszor is a kocsidat el kell vinni egy bevizsgalo helyre ahol megnezik minden rendben van e vele. Ha regebbi az auto akkor egy un. emission test-et is elvegeznek rajta (enyemen nem kellett). Ezutan atiratod az auto biztositasat telefonon.


Amint az megvan kezedben az osszes papirral ami letezik rad es az autodra vonatkozoan elmesz az adohivatalba: utlevel, regi jogsi, tb kartya, cimedet igazolo akarmi pl hivatalos level vagy albi szerzodes, kocsi biztositasa, a korabbi bevizsgalas eredmenye, tulajdoni lap, stb stb... lenyeg hogy inkabb tobb mindent vigyel magaddal mint amire gondolod hogy szukseg lehet.... mert biztos azt fogjak kerni ami nincs nalad. En vittem meg a hazassagkotesi papirunkat is!! LOL Szoval itt Texas-ban az adohivatalnal intezik az auto regisztralasat. Itt adjak az uj rendszamot. Ha minden papirod rendben van akkor meg ott a helyszinen kezedbe nyomjak a rendszamtablat.


Utolso lepes a jogsi atiratasa. Egyeb - normal - allamokban a kocsi atiratasa es a jogsi atiratasa a DMV-ben tortenik. Nem Texas-ban. Mint az elozoekbol kiderul a kocsit nem itt kell atiratni. Ide csak a jogsi miatt jon az ember. Raadasul mig mas allamban hetvegen is nyitva vannak, itt Texas-ban csak hetkoznapokon lehet ugyet intezni 8-5 kozott. Persze 8-ra nem erdemes odamenni hacsak nem akarsz egesz napot ott ulni. Mi 6.30-ra mentunk de mar 12-en voltak elottunk. Az elso par ember szekestul!! :-) A tobbiek csak a jardaszelen kaptak helyet de orultunk hogy le tudtunk ulni.



Mondjuk en rovid ido utan megbiztam Rob-ot a sorakozassal es visszamentem a kocsihoz, ahol kenyelmesen kivartam a 7:50-et. Ekkor bealltam en is a sorba. Miutan kinyitott a DMV viszonylag hamar kaptunk sorszamot amivel le kellett ulni es varni a sorunkra.



A hely eleg limitalt volt igy ez is motivalo tenyezo ahhoz hogy koran menj oda. Vegul kb 1 ora varakozas utan rank kerult a sor. Furcsa modon nem kaptuk rogton kezhez a jogsikat (mint mas normal allamokban szokas) hanem azt mondtak, majd postan fogjuk megkapni. Addig egy A4-es papirra nyomtatott masolat volt a jogsink/szemelyink....



Szoval igy mukodik ez Texas-ban :-)

6 comments:

  1. ribizli: ugy erzem nem teljes a kep igy kibovitem az eredeti bejegyzest... nezz vissza.

    ReplyDelete
  2. A jogsit Ca-ban es NV-ban is postan kuldik ki.
    Ca-ban a rendszamot is 60 napon belul kuldik ki postan, addig lehet rendszam nelkul autozni, de egy tulajdon jogot bizonyito papirt kell kiragasztani a szelvedo jobb also sarkaba. Amit szukseg eseten a rendor ellenorizhet.

    ReplyDelete
  3. Nálunk is postán jön minden, legalább ajánlottként. A bankkártya nem, csak simán, pár nap eltéréssel a PIN kód, szóval az a postás, aki lopni akar, csak figyelmes kell legyen.

    Dzsokijuingékkal már találkoztál, cowgirl?

    ReplyDelete
  4. Dzsokiekkal meg nem talalkoztam, de mindenkepp elmegyek a farmjara!!

    ReplyDelete