Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Sunday, October 9, 2011

The State Fair of Texas, Dallas

Egy hettel ezelotti hetvegen Dallas-ban voltunk. Ez volt az elso kiruccanasunk Texas allamban miota idekoltoztunk Augusztus kozepen.

Kiruccanasunk fo oka az evente megrendezesre kerulo nagyszabasu Texas allambeli bucsu volt. A bazinagygoroglagzi utan szabadon akar nevezhetjuk ezt bazinagytexasibucsunak is... mert ez aztan valoban nagyszabasu, kb harom hetig tart es tulajdonkeppen a rantott/sult etelek mekkaja. No de ne rohanjunk rogton a kozepere....

Pirkadatkor mar uton voltunk, hisz kocsival az ut kb 4-5 ora, attol fuggoen hogy hanyszor allsz meg ut kozben.


Mi egyszer alltunk meg hosszabb idore, amikor a Woody's Smokehouse nevu fantasztikus helyre beneztunk. Egyik helybeli kollegam hivta fel ra a figyelmem, hogy ha arra jarunk feltetlen menjunk be ebbe az uzletbe. Az bolt maga fustoli itt a husokat, kolbikat es nagyon nagyon finom jerky-t lehet kapni tobbfele izesitesben. Vettunk is egy zacskoval az utra.... persze hamar kiderult hogy tobbet kellett volna venni mert egymas elol lopkodtuk a jerkey-t... nekem annyi elonyom volt hogy nem en vezettem igy korlatlan hozzaferesem volt a zacskohoz :-)

Aztan egyszercsak feltunt Dallas ...


A Texas State Fair ezeven unnepli 125. evfordulojat. Az elsot 1886-ban rendeztek. A bucsu teruleten kb 70 kulonfele korhinta, 200 etkezesi lehetoseg, celbalovo jatek, eloallat show, fozoverseny, autoshow, es sokfele koncert talalhato.

A helyszint hamar megtalaltuk... Big Tex mar messzirol udvozolt minket... :-)


Akkor itt visszaternek az etkezesre picit.... a Texas-i Bucsu hires arrol hogy itt mindefele furcsa rantott/sult etelt megtalalsz... pl...

Rantott ragogumi


Pici zsomlefelebe toltott hus-szosz (kozkedvelt amerikai reggeli: biscuit and gravy) de rantva... Normal esetben van a 'zsomle' melle kolbi es a szosz. Itt viszont az alabbi videon lathato hogy a szoszt beletoltik a 'zsomlebe' majd belemartjak egy palacsintatesztahoz hasonlito masszaba majd kisutik... jo egeszseges :-)



Rob a vegtermeket fogyasztva....


En a rantott so:rt valasztottam sajtszosszal :-) Amikor raharapsz akkor a so:r kifolyik belole... nekem nagyon izlett.


Aztan a rantott sajttorta eperrel sem volt am rossz :-)


Persze nem kostoltunk meg mindent.... volt meg rantott toktortaszelet, smores (csoki es pillecukor+keksz) rantva ...


Ittam/ettem rantott limonadet is... ez nem volt tul jo.


Rantott vaj, rantott ananasz (ez sajnalom hogy nem probaltam ki, biztos finom), rantott bananos szendvics, rantott kolbaszos pizza ...


Volt mindenfele musor is kozben ... ezek a lanyok nagyon ugyesek voltak.




A korhintakba vegul nem ultunk be...


Regi vagyam valt valora amikor vegre kiprobalhattam ezt a csuszdat!!


Meglepodtem hogy mennyire 'pattogtam' a hullamokon lefele jovet... kicsit feltem is nehogy kiessek vagy valami... de jo volt egyebkent. Mennek maskor is :-) Ime a video.... nezzetek hogy felpattanok a levegobe ... nagyon vicces.



A sok kaja es korhinta (azokat csak neztuk) utan atmentunk arra a helyre ahol az eloallatokat lehetett megnezni.... Itt voltak az igazi legenyek! :-)


Lattunk sok szep kecsket amik ugyis mondhatnam show-kecskek mert kiallitasokra jarnak. Az alabbi videon levo mondjuk nem a szebbik fajtabol valo de vicces volt a nagy hasaval ...



Ez meg a bena nyivakolasaval :-)



Ez mar sorakozott fel a show-hoz. Szepen meg voltak nyirva, komolyan mint a show-kutyak!



Es akkor igy nez ki a megmerettetes...






A hires nagyszarvu texasi marha... (Texas Longhorn)



Luxustehenek :-)))))




Volt sok lama is.... ezek nagyon tetszettek. Az albumban (lentebb) van tobb foto roluk.


Az allatok utan beneztunk egy kisebb novenyhazba is, ahol a novenyeken kivul volt egy tokfarago ficko... nagyon ugyes volt!






Kifele menet eszrevettuk hogy lehet tesztelni par Chevrolet autot. Mi az elektromos VOLT-ot vittuk el egy korre. Nem rossz auto, de eleg draga meg (kb $36,000)... szoval marad az ami van egyelore.


Bye-bye State Fair!!!


Az osszes kep a State Fair-rol a KODAKGALLERY-n megtekintheto.

Am ezzel a nap meg nem ert veget.... kovetkezo bejegyzesemben a Kennedy gyilkossag helyszinrol szamolok majd be, ami szinten Dallas-ban van.

2 comments:

  1. Ez érdekes volt, várom a folyatást:) Soha nem ettünk még jerky-t na meg ilyen spéci rántott cuccokat sem:) Eszembe nem jutott volna, hogy az ilyenféle mulatságokat búcsúnak hívjam (itt mindent fesztiváloznak) pedig mennyire, hogy azok!:)))

    ReplyDelete
  2. a boltokban/benzinkutaknal megveheto jerky mas azert.... ossze sem lehet hasonlitani azzal amit a Woody's-ban vettunk. egyebkent lehet toluk a neten is rendelni.... es fogunk is majd ha Rob szulei jonnek hozzank karacsonyra.

    ReplyDelete