Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Sunday, February 26, 2012

Francia piritos aka French Toast + recept

Mult heten lattunk a tv-ben egy fozocskeshow-t amiben epp French Toast-ot keszitett valaki. Akkor mondtam Rob-nak hogy keszithetne azt vasarnap reggelire... (French Toast: olyan mint a bundaskenyer csak kevesbe tojasos es edes, nem sos)

Igy adodott hogy vasarnap reggel ez kerult az asztalra:



FRENCH TOAST RECEPT:

Hozzavalok (4 szemelyre):

•4 tojas

•1 teaskanal cukor (vagy vanillias cukor)

•csipet so

•1 cup tej

•10 szelet kenyer (vastag szeletek, regebbi kenyer jobb mint a friss, vagy ha csak friss kenyer van otthon akkor elotte meg kell kicsit piritani csak hogy 'szikkadtabb' legyen)

•1/2 teaskanal vaj

•maple szirup


Elkeszitese:

Tojasokat feltorom egy lapos talba es villaval enyhen felverem. Belekeverem a cukrot, sot es a tejet.
Kozepes langon felmelegitem az edenyt, benne vekony vajreteggel, amiben majd a kenyeret sutom ki (kb akkora hogy negy kenyer egyszerre elferjen benne).  Lenyeg, hogy nem sok olajban vagy vajban sutjuk ki mint otthon a bundaskenyeret hanem epp hogy kikenjuk az edenyt vajjal es kesz.

Miutan a vaj felforrosodott, fogom a kenyerszeleteket es belemartom oket egyesevel a tojasmasszaba. Par masodpercig mindket oldalt ugy hogy valamennyit fel is szivjon a masszabol. Ezutan beleteszem a forro vajas talba. Kb negy fer el egyszerre a talban (merettol fugg persze). Egyszerre csak annyi kenyeret marts bele a masszaba amennyi egyszerre belefer a sutotalba.

Addig sutok egy oldalt amig aranybarnara valtozik, majd megforditom es sutom a masik oldalt is (kozepes langon susd hogy ne egjen le es legyen ido a kozepebe felszivodott tojaszmasszanak is megsulni).

Talalas:

Vajjal enyhen megkenve, maple sziruppal nyakon ontve, savanykas aprogyumolccsel (pl. malna, szeder...) es ha nagyon akarunk adni a fogyokuranak akkor tejszinhabbal talaljuk. Csakugy mint a fenti kepen :-)

Jo etvagyat!

5 comments:

  1. 1 cup tej. A lopakodó angol...akárcsak nálam. :-))

    ReplyDelete
  2. ribizli: szuper. remelem jol sikerul.

    Christine: hat igen, a cup valahogy sokkal egyszerubb mint decizni.

    ReplyDelete
  3. A cup helyett igazán írhatnának csészét...Mert ez egy magyar oldal magyar embereknek és sokan nem tudnak angolul...

    ReplyDelete
  4. A maple szirupot meg már említeni sem merem...Leül szerencsétlen idős nyugdíjas néni és ilyeneket olvas ,hogy cup és maple szirup...Csóri még lehet azt se tudja mi az a juharszirup de már csak azért is maple szirupot írok neki...

    ReplyDelete