Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Monday, June 3, 2013

Homokvar-epito verseny epiteszeknek

Szombaton amig en fotozni voltam, addig Rob es kollegai homokoztak az obolben :-) Hogy mirol is van szo? Minden evben az epitesz szovetseg (American Institute of Architects) megrendezi a Homokvarepito versenyt (tobb varosban is). Erre a kulonbozo epiteszirodak es epitesi vallalkozok beneveznek es a zsuri donti el ki a gyoztes.

Az iden ha jol emlekszem 64 csapat indult. Hajnalok hajnalan indult Rob, o volt a felelos az italok es a jeg leszallitasaaert. Kb hetre megerkezett a helyszinre, ahol felallitottak a satrakat (a nap ellen ved), illetve elokeszultek. Minden csapat kapott egy nagy adag homokor es 10-kor megkezdodott a verseny. Eloszor a negyzet formakat tomtek meg vizes homokkal. Jol le kellett taposni a homokot hogy osszealljon. A lenti kepeken lathato hogy jo sarasak lettek :-)



 Aztan indulhatott a 'faragas'. Mindenkinek kijutott a jobol :-) Rob bordo sapkaban es feher poloban alkot...


Alakul a kastely es a sarkany ...


Kozben sul a malacka (szegeny)


5 ora alatt kellett minden csapatnak elkeszulni a muvel. Ezutan volt eredmenyhirdetes... Amirol persze nincs kepem.

Lenyeg a lenyeg hogy 64 epitesz csapat kozul Rob-ek nyertek meg a versenyt :-) Kaptak a vandor Aranyvodrot, amit egy evig kiallitanak a cegnel. Majd ha lesz kepem rola akkor utolagosan berakom ide.



Szoval igy szorakoznak az epiteszek keremszepen :-) Persze a dolgozok gyerekei is besegitettek itt ott a faragasba szoval nem verre ment a dolog.

Egyebkent volt belepo a kozonsegnek ($10 per fo) szoval jovedelmezo ez a rendezveny a varosnak.

Masnap reggel mindenkepp le akartam menni a partra megnezni a remekmuveket. Sajnos epp hatalmas vihar volt keszuloben, de koran elindultunk hatha sikerul a vihar elott odaerni es meg latni is valamit az elozo napi verseny eredmenyeibol. Galveston kb 45 percre van tolunk... Mire odaertunk mar nagyon sotet volt korulottunk (pedig reggel 8 ora volt). Epp hogy leparkoltunk megjelentek az elso esocseppek a szelvedon. Gyorsan kipattantunk a kocsibol, persze tombolt a szel. Lerohantunk a partra, hogy megnezzem legalabb azt az egy varat amit Rob-ek csapata epitett...


Kettot kattintottam a telefonommal es elkezdett zuhogni az eso. Nagyon sajnalltam hogy nem volt ido semmire, de azert jo hogy szemelyesen is lattam. Meg ha mar omlo felben is volt addigra...



Na es persze delutanra kisutott a nap :-(

Nem talaltam videot az idei esemenyrol de itt van egy tavalyrol, csak hogy ilyen is a hangulat...

1 comment:

  1. Na ezt szeretem az amerikaiakban (többek között) hogy ennyire tudnak élni és ebből a munkahelyek se maradnak ki. :-)

    ReplyDelete