PALACSINTA
Hozzavalok (kb 20 palacsintahoz, kozepes nagysagu palacsintasutohoz):
2-2.5 cups liszt
2-3 tojas
2 cups tej
1/4 kk so
1/2 - 3/4 kk cukor
1/2 kk vanilia kivonat
1/4 kk olaj
Toltelek: nutella, eper vagy egyeb gyumolcs amit szerettek, tejszinhab :-)
Elkeszitese:
Az egyszerubb modja hogy a fentieket (a toltelek kivetelevel persze) egybeontom es osszeturmixolom, majd kisutom :-)
En mondjuk a manualis modszert szoktam alkalmazni, azaz eloszor felutom a tojast kicsit osszekeverem majd bele teszem a liszt egy reszet es a tej egy reszet. Osszekeverem majd aprankent adagolom hozza a maradek lisztet es tejet egyarant ... igy nem lesz csomos. Utana beleteszem a tobbi hozzavalot is. Az olajat aprankent csorgatom bele kozben kevergetve.
En kb fele adagbol (1 tojas) szoktam kesziteni mert mi egyutt kb 10-et eszunk csak meg. Az a vicces egyebkent hogy a palacsinta nem sok idot tolt altalaban a tanyeron. Amint megsul egy, Rob vagy en azonnal lecsapunk ra :-)
Az en kedvencem a fenti kepen lathato a nutella + eper + tejszinhab. Rob eper helyett banant szokott ra szeletelni.
Jo etvagyat!
Ilyet nézni reggeli előtt... Nem ér.
ReplyDeletejajj tudom olyan guszta :-) en sem fogok am egy darabig ilyet enni mert fogyo van :-)
ReplyDelete