Mostanaban elkezdtem fozocskezni. A mai vacsora a Mogyoros-gyomberes csirkemell volt salatan talalva.
Hozzavalok:
Nonstick cooking spray/olaj
1 lbs bor- es csontnelkuli csirkemell, csikokra vagva
so es bors
1/4 cup szezammag es gyomber izesitesu salataontet
2 cups mini repa, kettevagva
csipet daralt erospaprika
1 fej salata, levelekre szedve (ez az otthoni alap sali, nem jegsali nem masmilyen csak a sima) ( USA-ban butterhead lettuce-nek hivjak)
1/4 cup honey-roasted mogyoro darabolva
Lime
Elkeszitese:
Fujj be (vagy olajozd be) egy nagyobb meretu serpenyot. Kozepes langon melegitsd fel majd tedd bele a felszeletelt csirkemellet. Szord meg soval es borssal. Susd at a hust kozepes langon kb 4 percig, vagy amig a viz alola el nem fo (nem kell fedo ra). Ezutan add hozza az aprora vagott repat es ket evokanal salataontetet. Susd/fozd amig a repa kisse atfo (de nem teljesen), kozben neha kavard meg nehogy lesuljon. Szord bele az osszevagott mogyorot es a kis csipetnyi daralt erospaprikat (nem sok kell az utobbibol epp csak egy lehelletnyi. Persze attol fugg ki mennyire szereti a csiposet. Ha ugy latod adj hozza meg egy kanal salataontetet. Susd meg kb 1 percig, de a repa ne legyen tul puha, inkabb olyan feluton a nyers es a puha kozott.
Talalas:
Szedd szet a salatat leveleire, mosd meg. Egy-egy tanyerra 3 levelet fektess es erre szedj ki egy-egy adagot a csirke-etelbol. Ha valai szereti akkor egy pici lime-ot is facsarhat ra...
Fogyasztasa:
Ugy esszuk mint a taco-t. Kezzel osszefogjuk a salatat (mintegy becsomagolva a husit bele) es harapjuk!
Nagyon finom es viszonylag hamar meg van (30p). Foleg ha a ferj/feleseg besegit az apritasba (mogyoro, repa).
Jo etvagyat!
Tipicul wellnes kaja ,nem hi'zlal,megfelelo'' vitamin.szenhidra't,nyomelem!
ReplyDeletejo tudni, koszi :-)
ReplyDelete