Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Saturday, November 28, 2009

Metropolitan Museum of Art

Most negy napig nem dolgozunk. Azaz csutortokon volt Halaadas napja, penteken szabin voltam es most meg itt a hetvege. A csutortokrol mar irtam az elozo post-ban. Penteken a Metropolitan Museum of Art-ban voltunk. Ez NY legnagyobb muzeuma. Olyan nagy hogy egy nap alatt be sem lehet jarni! Leginkabb persze azert mert par ora utan nagyon lefaradsz es mar mennel haza.



Harom reszt neztunk meg ezuttal. Eloszor az Egyiptomi kor leleteit bemutato tarlatot neztuk meg. Hihetetlen milyen jo allapotban vannak azok a leletek, pedig hatezer evesek! Lattunk szep ekszereket, falmaradvanyokat vesett feliratokkal es rajzokkal. A legerdekesebb nekem a mumiak es azok 'dobozai' voltak. A mumiat betekertek anyagba azutan beleraktak egy kisebb ember szabasu fa tartoba, azt egy nagyobba, es azt is egy megnagyobba. Ezutan ezt a matrioska baba fe'leseget betettek meg egy nagyobb ember formaju faragvanyba (alabb lathato a fekete tarto) vagy pedig egy doboz alaku szarkofagba.








Szarkofag







Ezutan hires festok festmenyeit neztuk meg. Cezanne, Monet, O'Keefe, Van Gogh, Matisse es Andy Warhol stb
O'Keefe


Andy Warhol





Matisse



Cezanne



Monet



Van Gogh










A harmadik terulet amit lattunk az a japan szamuraj harcosok fegyverei es oltozetei voltak. Itt nem keszultek fotok mert a kameram lemerult. Erdekes volt az is de nekem azert nem annyira mint az elso ketto.

No comments:

Post a Comment