Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Monday, September 6, 2010

Annapolis, Maryland

Az allatkert utan Annapolis varosba mentunk setalni es vacsorazni. En vezettem ismet. En vagyok a hetvegi vezeto, Rob pedig a hetkoznapi :-) Nem mondom, hogy nagyon megy de azert mar megyeget. Legnagyobb problemam az, hogy azt sem tudom merre kell mennem. Ha Rob nem ulne mellettem biztos eltevednek. Van meg hat honapom a kilencbol, hogy gyakoroljak.

Visszaterve Annapolisra: ebben a varosban dolgozik Rob. Tolunk kb fel ora autoval. Ez Maryland allam fovarosa. Erdekes, hogy egy kisvaros az egesz... Kicsit olyan Szentendre-szeru, vagy inkabb Eger-szeru plusz az obol. Annapolis varosa a Chesapeake obolben fekszik. Ebbol kifolyolag a vitorlazas es a vizi sportok kedveltek itt, valamint hires a varos a rakbol keszult etelekrol.



Rob abban a szurke-piros epuletben dolgozik a hajok mogott:





Ez mar Annapolis kozpontja



Itt talalhato Amerika egyetlen tengereszeti akademiaja. Bejutni oda majdnem lehetetlen. Amerika 'kremje' tanul itt. Persze ingyen! A deal az, hogy ingyen tanulhatsz, a legjobb kepzest kapod, de miutan vegzel 5 evig a tengereszetnel kell maradnod. Akik az akademiarol kerulnek a tengereszethez egybol kozepvezetoi beosztasban kezdenek. Anyagi gondjuk altalaban nincs... Annapolis zsong a feher egyenruhas fiuktol es nehany lanytol. Mind csakis a feher, kemenyitett egyenruhaban lehetnek a szobajukon kivul!! Ez am a fegyelem.
A tengeresz tanoncok :-)

Az allami apparatus epulete a legregebbi allami epulet egesz Amerikaban, amelyik meg a mai napig uzemel azaz uleseznek benne. 1772-ben epult. Erdekes modon ez az egyetlen allami epulet amely valaha is orszaghazkent uzemelt.


4 comments:

  1. orulok hogy tetszett. nagyon szep kis varoska ez. biztos tetszene neked. majd ha milliomos leszek fizetek neked egy utat :-)

    ReplyDelete
  2. Tényleg, most visszatérve Annapolisra, van egy ígéreted számomra feljebb... mi az esélyem rá, hogy betartod? ;)

    ReplyDelete
  3. ha milliomos leszek betartom, de arra hogy az leszek e nem tudom mennyi esely van.... egyelore nagyon tavol allok tole sajnos.

    ReplyDelete