Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Thursday, November 8, 2012

Turos teszta + recept

Mult hetvegen Turorudit akartam 'gyartani' de az eg vilagon sehol sem talaltuk a magyar turohoz leginkabb hasonlito itteni 'turot'. A Facebook-on a magyar oldalon ket napon keresztul folyt a tema hogy melyik a jo turo aztan hogy hol kaphato Houston-ban :-) Jartam ket helyen de nem volt. Rob elment egy harmadik helyre ahol aztan mindent lehet kapni. Jott is vissza hogy kapott turot! Igenam de sosat kapott csak abbol meg nem lehet ugyebar Rudit kesziteni :-(

Igy jott az otlet hogy akkor majd a heten megcsinalom a sos turot turos tesztanak. Ezzel ket gond volt. Egyik, hogy epp fogyozom es ez nem egy fogyokuras etel, a masik (ne nevessetek ki!!) hogy meg sosem csinaltam turostesztat. Ugyebar en nem nagyon szoktam magyaros eteleket fozni, szoval irtam anyukamnak egy gyors emailt es o kisegitett... Szegyen ide szegyen oda tenyleg nagyon egyszeru elkesziteni.... Ime:


TUROS TESZTA 


Hozzavalok (mennyiseget nem irok most mert izlestol fugg minden):

Teszta
Turo
1 tojas
Bacon
tejfol
sajt
so
bors




Elkeszitese:

A tesztat eloirasnak megfeleloen kifozod. Ezido alatt felapritod a bacon-t. Ha a turo eleg szaraz keversz bele egy tojas sargajat. Ha nem szaraz akkor fel tojas sargaja vagy semmi. A tejfolbe kevered a feherjet (vagy annak egy reszet, vagy semmit). Tejfolbol, turobol, sajtbol es bacon-bol annyi kell amennyit te szeretnel, izles dolga. Mondjuk tul sok bacon-tol zsiros lesz. Igaz azt le kell onteni alola majd. Kozben melegitsd elo a sutot kozepes hofokon.

Mikor megfott a teszta leszurod es a felet beleteszed a jenai talba. Utana retegeled ahogy akarod... Az enyem igy nezett ki: teszta, turo, teszta, bacon darabkak, tejfol, sajt.Kozben so es bors megy ra izlestol fuggoen. Ezt beteszed a sutobe es sutod kozepes langon vagy 10-15 percig majd felveszed a hofokot hogy jobban piruljon. Addig sutod mig a teteje szepen meg nem pirul. Az en sutomon van 'broil' uzemmod ami kifejezetten a piritast segiti elo :-)

(en raktam az aljara is bacon-t de ott nem pirult meg, igy inkabb csak a tetejere rakom legkozelebb)

Jo etvagyat!

(a Turo Rudi-rol majd irok meg)

1 comment:

  1. Probaljatok korul nezni valami mexicoi uzletben.
    Nekik sok arujuk van ami hasonlo a magyar arukhoz.

    ReplyDelete