Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Sunday, April 28, 2013

Viharos szombat

Tegnap jo nagy esozes volt itt Houstonban. A reggel meg viszonylag naposan indult. Ket orat bicikliztunk is. Viszont idokozben beborult. Tudtuk hogy esni fog de arra nem szamitottunk hogy ennyire. Szerencsere meg idoben hazaertunk. Kb ket ora mulva elkezdett szakadni az eso. Addig nem is volt baj mig ujra ki nem kellett menni a hazbol. A craigslist-en talaltam egy elliptical gepet amit mindenkepp meg aznap el kellett hozni. Igenam, de az elado kb 1 oranyira lakott tolunk. Irtam neki hogy majd ha kisse alabb hagy az eso elindulunk. Telt mult az ido de az vihar nem enyhult. Kozben figyelemmel kovettuk a radaron hogy mikor lenne jo utrakelni. Vegul du. 5-kor elindultunk. Houston hires arrol sajnos hogy itt nagyon tud am esni az eso es mivel tok sima minden (nincsenek dombok) igy nem tud gyorsan lefolyni a viz. A melyebben fekvo teruletek megtelnek vizzel, legyen az utca, keresztezodes vagy epp az autopalya egy szakasza.




Oszinten szolva ezen a szakaszon nagyon orultem hogy pick-up autoval mentunk es nem az en kis Honda Civic-emmel. Az tuti eluszott volna...

 





Rendben odaertunk a fickohoz. Nala alig esett az eso. Sot el is allt mire odaertunk. Bepakoltuk az elliptical-t es indultunk vissza. Igenam, de 10 perc mulva elkezdett ismet szakadni, villamlani, dorogni. Az elliptical xarra azott termeszetsen es most csak remenykedhetunk hogy mukodni fog. Jelenleg szet van szedve a muszerfal resze hogy szaradjon ki.... micsoda jo vasart csinaltunk, nem?

Este meg kimentunk vacsorazni es utkozben hallgattuk a radiot. Egyszercsak megszakitottak az adast es az alabbi kozlemenyt mondtak be.... aradas mindenhol, patak kozel a peremhez es elkepzelheto hogy kilep a mederbol, mentes megkezdodot.... stb stb... Azert izgi volt am.


 
Es meg engem neztek hulyenek hogy amikor vetelre kerestunk hazat nekem az elso dolgom az volt hogy megnezzem nincs e az epulet aradasos teruleten....

Ez meg csak egy kis trening ahhoz kepest amit itt egy hurrikan muvel. Miota idekoltoztunk meg nem volt itt hurrikan (lassan ket eve) de ami kesik nem mulik sajnos. Az idenre eleg sok hurrikant josolnak jo lenne ha egy sem jonne erre fele....


3 comments:

  1. hat izgalmas volt az biztos! :-)

    igen, megkaptam. meg emesztem,koszi a sok infot. sajnos az a helyzet hogy a kanyonok kozti idoben sok mindenre nem lesz idonk a vezetesen kivul. del-utah-ban maradni csak azert nem akarunk mert a vegcel mindenkepp a yellowstone. meg most fogom a canyonok-at egyesevel kivesezni es eldonteni mit kene mindegyikben megnezni. te voltal mindegyikben?

    ReplyDelete
  2. Nagyon sokban. Itt vegtelen szamú canyon van.

    Ha roviditeni szeretnetek, a Canyonlands helyett nezzetek meg a Dead Horse Point State Park-ot. Az olyan, mint a Canyonlands, csak koncentraltabb. A tobbit lehet legkozelebbre hagyni.

    ReplyDelete