Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Saturday, August 21, 2010

Butler's Orchard

Mult hetvegen ismet kilatogattunk a Butler's Orchard nevu farmra, ami egy szedd-magad-farm. Legutobb epret es borsot szedtunk, ezuttal pedig szedret, afonyat es malnat.


Az szederbokrokon rogyasig volt a gyumolcs.






Hamar szedtunk is egy kisebb vodorrel.

Ezutan mentunk az afonyasba, ami a szeder utan eleg piszmoginak tunt, hisz a szemek joval kisebbek a szedernel es a vodor lassan telt. Kb a vodor negyedet toltottuk meg.


Ezutan jott a malnas amit mar nagyon vartam, hisz kedvenc gyumolcsom a MALNA!!! Sajnos tul koran mentunk mert a nagyja meg nem erett be.
Emiatt a mehekkel es darazsakkal kellett versenyeznunk minden bokornal. Hihetetlen mennyisegu meh zajongott igy csak a bokrok kulsejen levo szemeket sikerult leszedni. Azok pedig nem voltak meg eleg edesek, hisz epphogy csak megertek.



Szoval kicsit korai volt meg a malnaszedeshez. Remelem visszamegyunk jovo hetvegen. Mondjuk igy is szedtunk egy harmad vodornyit.

Az kezunk jo piros volt a gyumolcsoktol


Aznap este Rob szederlekvart keszitett!!! Nagyon finom lett. Negy kisebb befottes uveggel lett, kettot elkuldtunk az anyukajanak Ohio-ba.


Bailey orizte a lekvarokat :-)

Az afonyabol masnap reggel afonyas muffin keszult. Annyira finom volt!!!





En pedig delutan malna szorpot csinaltam a malnabol! Sajnos csak egy uveggel lett, de igy is nagyon elveztem. Amikor foztem a szirupot, gyerekkorom jutott eszembe, amikor nagyi fozte renduletlenul a szorpoket, lekvarokat... Ugyanolyan illatok terjengtek a lakasban.... hmmmmm, de jo is volt!!
Ime eletem elso sajat keszitesu szorpje... nem gyonyoru?

Szoval lassan elfogy az egy uveg szorp, de majd csinalok meg. Nem is olyan nehez mint gondoltam. Unokatesom adta a receptet, o is szokott kesziteni szorpot, lekvart stb... Ezuton is koszi a batoritast es a receptet :-)

2 comments:

  1. mmm, annyira jól néznek ki a gyümik a vödörben. Meg cicus is a lekvárokkal. :)))

    ReplyDelete
  2. jo mi? :-) ma reggelire a lekvart ettuk. nagyon fincsi am.

    ReplyDelete