Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Monday, October 18, 2010

Nyugati Part - harmadik nap: Sivatag, Szellemvaros, Las Vegas

Harmadik nap reggelen Las Vegas fele vettuk az iranyt. Felhos, esos reggel volt. Eloszor egy nagyobb hegyen kellett atkelnunk. Ahogy mentunk egyre feljebb ugy erosodott a kod. Kozel a csucshoz mar alig lattunk 20 metert elore.



Amint felertunk a csucsra kezdett a nap attorni a kodon es vegul tobb nap utan eloszor meglattuk a napot! Jo erzes volt...

Ekkor mar ereszkedtunk lefele a hegy masik oldalan. Itt mar egy teljesen mas vilag fogadott. Egyre kevesebb a noveny, nagy lapos teruletek itt ott dombok es korben kiemelkedo hegyvonulatok. Ezt lattuk hosszu idon at.



Kis fotozasra is megalltunk a semmi kozepen....




Utkozben meglattunk egy tablat amely egy Calico nevezetu Ghost Town-t azaz szellemvarost jelolt. Ugyan ez nem volt benne az utitervben, megsem hagyhattuk ki.


Lekanyarodtunk a foutrol es a szellemvaros fele vettuk az iranyt. Calico 1881-ben jott letre es ezustbanyajarol volt hires. Annak idejen 1200-an is laktak itt. Miutan az ezust ara kb felere esett Calico varos letszama par szazra csokkent. Jelenleg inkabb muzealis jellegu az egesz. Olyan mint amit a western filmekben lehet latni...



A meglevo hazakban bemutatjak hogyan volt annak idejen: kezmuves, famuves, nyomda, borton, iskola stb...


Rob a dutyiban :-)











Van egy kisvonat is ami korbe visz egy kisebb reszen. A kilatas is lenyugozo volt.










Nem sok idot toltottunk itt hiszen meg messze volt Vegas es estere programunk volt.

Tovabb indultunk tehat a sivatagban. Nagyon vartam mar, hogy lassam a sivatagot. Persze ez nem olyan mint a homokos sivatagok pl Egyiptomban. Itt nincs homok es homokdune. Itt inkabb olyan kihalt az egsze kornyek. Sivatag helyett inkabb a sivar szo hasznalata a helyes. Bar ha azt nezem a ketto ugyanaz. A kulonbseg talan csak annyi hogy mi a sivatagot a homokkal azonositjuk. Szoval mentunk a sivatagban, kisebb nagyobb bokrok illetve kaktuszok itt-ott es termeszetesen a nagy hegyek a tavolban. Egyszer csak arra lettunk figyelmesek, hogy egyre tobb a felho. Eloszor csak szep feherek voltak, aztan egyre tobben lettek, majd del-kelet felol sotetedni is kezdett az eg...


De csak ugy a tavolban. Nem sokkal kesobb mar lattuk hogy szakad is az eso ott. Tisztan kiveheto volt. A szele es egy kis eso minket is elkapott de az semmi sem volt ahhoz mint amit ott a tavolban kaphattak.






Lattuk hogy veri fel a port a sivatagban a vihar. A kepekbol is kiveheto ez valamennyire...


Rob kicsit sajnalta, hogy nem kapott el minket jobban a vihar.... en nem :-) Vegul csak megerkeztunk Las Vegas-ba. Egyszer csak ott volt a sivatag kozepen.



Hihetetlen, hogy csak igy odaraknak egy varost a sivatagba, ahol elmeletileg nincs elet. Ennek ellenere itt Vegas-ban zajlik az elet. De errol majd a kovetekezo napi beirasban szolok reszletesebben...

A Monte Carlo nevu szallodaban szalltunk meg. A 31-ik emeleten volt a szobank (32 emeletes a hotel). Miutan felertunk a szobaba es lepakoltunk, lattuk hogy a vihar meg mindig tombol a messzesegben. Kis ido utan viszont ket szivarvany is megjelent az ablakunkkal szemben. Nagyon szep volt. Valamennyire sikerult is lefotozni oket. Ide csak azt toltom fel amin az egyik van. A masik eleg halvany volt.



Aznap estere volt jegyunk egy show-ra: cirque du soleil nevu tarsasag eloadasat tekintettuk meg. A show neve: O azaz franciaul 'viz'. Igazabol nem tudom leirni milyen volt. Ezt latni kell. Sok vizualis elmeny valamint akrobatikus mutatvanyok egyben. Es mindez vizen, vizben, viz folott, vagy mellett. Videozni vagy fotozni nem lehetett sajnos. Igy csak a youtube-rol tudok ide belinkelni izelitot. Illetve egy foto a ket bohocrol akik a show resze voltak es elotte szorakoztattak a kozonseget.






Igy telt a harmadik nap... remeltuk (de nagyon) hogy vege lesz vegre a rossz idonek....

1 comment: