Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Sunday, March 20, 2011

Houston-i latogatasom

Nos ahogy mar beharangoztam korabban, a fonokom Houston-ban tervezi folytatni kutatasi munkajat es tobb kollegat felkert arra hogy csatlakozzanak hozza. Koztuk szereny szemelyemet is.

Mult heten harom napot Houston-ban toltottem nehany kollegaval egyetemben. Cel a hires neves medical center es jovobeli irodaink, laboratoriumok megtekintese, megbeszelesek tomkelege az ottani fejesekkel illetve Houston kornyekenek korbejarasa volt.

A hotelba erkezven rogton lattuk, hogy egy eleg extravagans hotelrol van am szo... A Hotel ZAZA nagyon 'erdekes'-nek bizonyult mar ami a butorvalasztekot illeti. Az erdekesebbek a bejegyzes aljan talalhato albumban megtekinthetok.














A szobam szep tagas volt, es az agy nagyon kenyelmes volt. Nem nagyon akarodzott kikaszalodni reggel 6.30-7.00 korul.







A legnagyobb meglepi akkor ert amikor az alabbi udvozlo kosarkat talaltam az asztalon! Volt benne innivalo, ennivalo es kulonfele texas-i szuvenir is.


Egyenesen annak a foosztalynak a vezetojetol aki ala majd tartozni fogunk (Dr. Mark Kleine).



Keson delutan erkeztunk Houston-ba igy aznap este mar csak egy vacsira maradt ido. Voltunk vagy 11-en koztuk Dr. Kleine, aki jol elszorakoztatott mindenkit a veget nem ero sztorijaival :-)
Masnap egesz nap a medical center-t jartuk. A houston-i medical center a vilag legnagyobb medical center-e!!!! Ez azert nem semmi..... Az alabbi kepen lathato az az epulet ahol mi leszunk.


Kilatas az egyik piheno helysegbol... a tavolban (sargaval bekeretezve) az un. astrodome. Ez leginkabb arrol hires hogy a Katrina hurrikan altal New Orleans-bol kitelepitett embereket itt szallasoltak el.



Ezt a laboratoriumot kapjuk meg, valamint irodakat



Egy erdekes megoldas.... a vizeses mogott parkolohaz van! Felette pedig egy szep etterem, ahol mi is ebedeltunk

A csoport egy resze...


A fuvarunk texas-i stilusban :-) Vacsorazni ezzel mentunk! Ugy tunik egesz jo ettermek vannak Houston-ban.... nagyon tetszett a T'afia nevu hely ahol masodik nap vacsoraztunk.



Harmadik nap egesz delelott egy ingatlan ugynok vezetesevel kocsikaztunk ossze-vissza Houston-ban, hogy jobban kepben legyunk a lako-keruletekkel... Az idojaras eleg paras volt ezen a napon es felhos is volt az eg. Igy a kepek nem tul jok. Azert talan igy is latszik, hogy nem valami gyonyoru varos Houston. Vannak ugyan szebb helyek de inkabb csak kisebb, par utcanyi a szebb resz aztan sok csunya .... Tetszett a Galleria, Kirby, Museum District es talan Montrose lakonegyedek.
















A belvaros eleg kihalt egyebkent..... legfokepp azert mert itt a fold alatt van egy 6 merfold hosszu bevasarlo utca kulonfele uzletekkel.... A nagy hoseg miatt inkabb oda raktak oket. Szoval a belvaros (ahol a felhokarcolok vannak) olyan mintha egy atombomba csapott volna be es az emberiseg eltunt volna a felszinrol...


A houston-i varosnezo korut utan tobben kimentek a repterre mert az o gepuk hamarabb indult. Egy kollegano es en viszont elmentunk ebedelni egy igazi texas-i barbeque helyre: Goody's BBQ :-)

Meg kell hagyni finom volt nagyon ...


A reploutam visszafele jo volt kiveve hogy a mellettem ulo nonek be nem allt a szaja. Ugy dontott vegig engem fog szorakoztatni a kulonfele sztorijaival.... Az ut vegere meg a nyakam is megfajdult hisz feloldalt ultem a szekben vegig. (probaltam ujsagot olvasni hogy ezzel is mutassam abbahagyhatna mar de nem vette a lapot...)
Kovetkezo lepes az, hogy aprilis 9-en jon egy csapat Houston-bol akiknek az a dolga hogy a relocation-t intezzek szamunkra. Minden csaladdal szemelyesen leulnek megbeszelni a felmerult kerdeseket: munka a masik felnek, gyerekek iskolaztatasa, lakasvetel, lakasberles, koltozes miegymas. Ezutan par honap mulva mindenki lemegy megint Houston-ba de mar hazastarssal egyutt alberlet/haz/lakaskeresesi cellal... termeszetesen fizetik az utat mindkettonknek!
Csak par kepet tettem fel ide a blogba az osszes kep itt tekintheto meg.

3 comments:

  1. Hát ez az egész nem semmi! Annyira örülök a sikerednek!

    ReplyDelete
  2. Az a vizesés mögé bujtatott parkoloház megoldás nagyon tetszik, nem láttam még olyat! A repülös csacsogonak miért nem mondtad meg hogy bocs de nem érdekel.:):) ....ha másképp nem veszi észre magát...:):):)

    ReplyDelete
  3. Koszi Hella.... remelem jol vagytok a kodos Albionban :-)

    Niki: igen, az a vizeseses megoldas nagyon jo otlet szerintem is. bar gondolom nem olcso mulatsag es csak ott engedheto meg ahol penz is van :-) a csacsogo noszemelynek nem akartam nagyon beszolni de teny hogy nem sok kellett hozza....

    ReplyDelete