Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Thursday, February 10, 2011

Derult egbol villamcsapas...

Ma kora delutan varatlanul meeting-re hivott a nagyfonok es a helyettese (sosem tudom magyarul hogy hivjak ezeket a titulosokat: chair es vice chair). Az az erzesem volt, hogy meg tobb munkat akarnak ramsozni, holott mar szakadozik a cerna. Nagy meglepetesben volt reszem...

Eloszor azt kezdtek ecsetelni, hogy egyre nehezebb kutatasra a kello penzt megszerezni aztan ratertek arra, hogy van egy nagyon jo lehetoseg, ami 10 evre biztositana evi 2 millio dollart a szukebb kutatocsoport szamara. A helyzet az viszont, hogy a lehetoseg ami fel lett nekik ajanlva Houston, Texas-ban van! Ekkor meg nem esett le teljesen mit is hallok, de rovid idon belul kifejtettek, hogy a vakcina kiserletezo csoportot egy az egyben attelepitenek oda. A fonokomet kinevezik ott dekannak a kozvetlen fonokom pedig lenne a dekan-helyettes. Nagy lepes ez nekik. A kutato-csoporton kivul harom embert szeretnenek magukkal vinni es en lennek az egyik....

Kapnek 10% fizuemelest, fizetnek a koltoztetest, valamint fizetnek a buntetesi dijat amennyiben elobb fel kell mondani az alberleti szerzodsunket (nagy valoszinuseggel igy lesz). Legkesobb decemberig at akarnak koltozni Houston-ba.

A Baylor School of Medicine az egyetem neve. Rajta van az USA elso 25 legjobb kutato egyetem listajan.

Nagy megtiszteltetes ez szamomra, de azert nem olyan egyszeru ez amikor ferjed is van mar. Sajnos az epiteszeknek most nem konnyu allast talalni, szoval ez az egy ami miatt izgulni kell. Rob is benne lenne csak a munkahely kerdeses szamara. A fonokom mondta, hogy megprobal o is erdeklodni, illetve ahol en fogok dolgozni van egy olyan osztaly amely a transzferalok hazastarsanak segit keresni allast. Remelhetoleg sikerul valamit talalni.

Egyebkent Houston-ban az eletszinvonal 40%-kal olcsobb az itteninel. Tehat az en washington-i 10%-os fizetesemelesem ott eleg jo megelhetest tud biztositani. Ott egy ket haloszobas lakast lehet berelni az itteni egy haloszobas berleti dijabol. Texas az olaj mekkaja... igy a benzin sem kerul sokba. Houston a negyedik legnagyobb varos Amerikaban. Szub-tropusi az eghajlat, tavasszal elofordul tornado.

Na, egyelore ennyi. Majd meg irok ha van fejlemeny. Szoritsatok hogy Rob talaljon allast mielobb...

8 comments:

  1. Houston jó hely, ott lakik egy kedves ismerősöm:)

    és szorítok...az építészek jó fejek;D

    ReplyDelete
  2. Húúúúúúúúúúú, ez szuper! Gratulálok!

    És persze szerítok, hogy Robnak is találjatok munkát.

    ReplyDelete
  3. koszi Sheila G. es Hella. Most nagy az izgalom, hisz ugy nez ki egy even belul ketszer koltozunk! aprilis vegen Maryland-bol Virginia-ba aztan ev vege fele Virginia-bol Texas-ba. persze Rob mar most nem tud aludni mert izgul lesz e allasa. ezen mulik minden. hetvegen frissiti az oneletrajzat aztan hajra.

    ReplyDelete
  4. Ha unatkozom, csak ránézek a blogodra, ott van mindig valami izgi :)

    A jó munkaerőt mindenhol megbecsülik, íme a bizonyíték. Sok sikert, legyen úgy, ahogy nektek hosszú távon a legjobb lesz!!!

    ReplyDelete
  5. Húha! Ez nagyon jó lehetöség!!!
    Jol mondod, lényegesen olcsobb az élet Houstonban. Az USA-ban oda, és ide PHXbe legérdemesebb jönni-menni :):) A felmérések szerint Houston az egyetlen város ami Pheonix elött van munkalehetöség szempontjából, vagyis jó helyre mentek!! Hajrá!!! férjed is biztosan fog találni munkát! Ha egy város ugy fejlödik ahogy Houston teszi, akkor ott vannak épitkezések is! Sok sikert nektek!!! :):) Csak 9 orányira lesztek tölünk! :):)

    ReplyDelete
  6. Phoenixet félrenyomtam bocsi....:)

    ReplyDelete
  7. koszi Niki. majd meglatjuk. egyelore van meg vagy 6-8 honap addig. hat Houston nem egy New York vagy DC az biztos es kicsit felek hogy jol dontunk e.... de ha vegleg nem jon be akkor meg siman visszakoltozhetunk ide. nem kotelez semmi hogy eletunk vegeig ott maradjunk. a tornadok es hurrikanok miatt kicsit felek.... es a varos sem egy nagy durranas, a hosegrol meg ne is beszeljunk. viszont ha Rob is kap munkat akkor eleg jol meg tudnank ott elni.

    ReplyDelete
  8. Gratulalok!
    Nem NY, de azert nagyon jo hely.
    Szerintem az sem utolso szempont, hogy futes helyett hutesre kell kolteni.

    ReplyDelete