Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Saturday, August 20, 2011

Autoval DC-bol Houston-ba

A katasztrofalis penteki nap utan szombat delelott gyorsan kitakaritottuk a lakast es bepakoltuk a kocsiba amit magunkkal terveztunk vinni a harom napos utra: egy borond a ruhaknak, egy felfujhatos agy, harom pled, barkacskeszlet, furogep, egy szatyor tele a macska cuccaival, macska alom, macskahordozo, egy sal amibe a macska szeret dogonyozni, es egy papirdobozt amiben a macska szokott fekudni ... ja es persze a macska maga :-)

Kicsit aggodtam mi lesz Bailey-vel az uton. A hordozoban volt eloszor de rovid ido utan kikivankozott... Felve engedtem ki, de igy utolag visszatekintve, nem volt mitol tartani. Hosiesen utazta vegig a kb 1600 merfoldet, azaz 2575 kilometert! Ime egy montazs az o szemszogebol...


Elso nap (szombat) csak Richmond-ig (Virginia allam) vezettunk le. Itt lakik Rob apukaja a csaladjaval. Izgultam hogy fog Bailey es az o ket macskajuk megferni egymassal. Szerencsere el tudtuk oket kuloniteni, de itt egy vicces video ahogy az egyik kommunikal Bailey-vel:



Aznap este grilleztunk, beszelgettunk aztan mentunk aludni.


Phoenix a sajat bejaratu medencejeben :-)


Masnap (vasarnap) reggel indultunk tovabb. A 85-os autopalyan szaguldoztunk egyenesen Atlanta fele. Ez a varos volt ezen nap kituzott celja. Kb 11 ora alatt oda is ertunk...


Hulla faradtan estunk be a hotelba, rendeltunk egy pizzat aztan mar aludtunk is. Egy dologra emlekszem ebbol a hotelbol: a reggelizoben volt egy kis masina amin ha megnyomtal egy gombot akkor keszitett neked amerikai palacsintat.... a tanyerodat a jobb oldal melle kellett tenned es par perc mulva odapottyant a kesz palacsinta. Na ezen jol elamultam, mert nem lattam meg ilyet (de Rob sem!)


Masnap (hetfo) reggel kb 7.5-8 ora vezetes volt elottunk (azaz Rob elott). Atmentunk Alabama-n, Mississipi-n, es Louisiana-ban alltunk meg Baton Rouge nevu varosban (ez a fovarosa ennek az allamnak).


Reszlet az Alabama allamban levo utrol.... hosszu volt es nagyon unalmas. Az alabbi kep volt jellemzo hosszu orakon keresztul!


Mississippi allamban nem sokat mentunk ... mocsaras videken jottunk at leginkabb (hidon). Sok lakokocsit is lattunk utkozben. Mogekotik az autot es ra a bicikliket...




Louisiana allamban a fovarosban Baton Rouge-ban szalltunk meg.


Elmentunk vacsorazni egy kozeli steakhouse-ba, majd bevetettuk magunkat a hotel medencejebe. A viz persze meleg volt hisz a levego homerseklete 40C volt.... De igy is jol esett kicsit lebegni a vizben.


Kedd reggel mar csak 5 ora vezetes volt beutemezve. Eloszor Lousiana mocsarvideken kellett keresztulvagni magunkat (Atchafalaya River Highway, Breaux Bridge). Persze csak egy hidon at, de az kb fel ora hosszu volt, es nem tulzok!






Nagyon hosszunak tunt valami miatt ez a hatralevo ot ora. De vegul delkorul feltunt Houston jellegzetes panoramaja.... Megerkeztunk!


Houston panorama



Kozel 40C fok fogadott...



Jo faradtan begordultunk a jovendobeli lakasunk epuletenek garazsaba es megkerestuk a berleti irodat. Elinteztuk a szukseges papirmunkat (kb 45 perc) es vegre megkaptuk a kulcsokat!


Varakozassal telve rontottunk be az ures lakasba (ez kicsit tulzas: estunk be helyenvalobb)... kedd del volt ekkor. Szerdara szerettem volna ha a butoraink es egyeb kacatjaink megerkeznek. A koltoztetok csutortok delelottot igertek. Amibol vegul pentek reggel lett (haha).... Nem irok kulon bejegyzest a penteki naprol amikor a cuccaink megjottek. Lenyeg hogy nagyon faraszto volt... Reggel 8-tol 12.30-ra lettek kesz. Persze osszetort egy nagy kepnek az uvege (kifizettek) es kesobb vettunk eszre meg egyeb rongalodast. Azokat majd hetfon jelentem a cegnek.


Pillanatkep szombat reggelrol... a konyha kicsomagolas kozepedte :-)



Hetfon mind a ketten kezdunk az uj munkahelyunkon. A harom nap alatt megprobaltunk otthont pofozni a lakasbol. Oszinten szolva egesz jol allunk mar... de meg kell kis ido es penz ahhoz hogy fotot is tegyek fel ide :-)


6 comments:

  1. Olyat kacagtam a konyha fotóján :))))! Mi évekig laktunk így :))), szóval nálam ez volt, hogy rendnek számított.
    Konyhabútor hetekig nem volt, mosogató utána még fél évig (fürdőkádban mosogatás csecsemő mellől 6 emberre, jeeee), bútorok csak most lettek nemrégiben (nem minden!), stb.
    Szóval hidd el, babalakásod van/lesz!
    Isten hozott benneteket Houstonban

    ReplyDelete
  2. el sem tudom kepzelni milyen lehetett fel evig a kadban mosogatni foleg pici gyerekkel es hat fore. Minden elismeresem a tied!

    ReplyDelete
  3. A lényeg hogy túl vagytok a nehezén. A többi meg majd kialakul. Mi múlt év áprilisában költöztünk. Most azt mondjuk karácsonyra talán kész leszünk. :-))

    ReplyDelete
  4. Örülök, hogy épségben megérkeztetek és hogy Bailey is ilyen jól bírta az utat!

    Pikk-pakk belakjátok a lakást és minden szuper lesz!

    ReplyDelete
  5. Hát nem volt rövid utazás. emlékeztet engem arra, amikor mi Atlantából Kansasbe költöztünk-vezettünk. Kellemes berendezkedést!:)

    ReplyDelete
  6. Ugyan már, én arra gondoltam a kádban mosogatás közben, hogy luxus, mert meleg víz folyik a csapból a csempézett tisztaságba.
    Nem tudom, hogy viselném ha kútból kéne vizet húznom, és homokkal kisúrolni a kondért, amiben a vizet a megrakott tűz felett melegítem...
    Kicsit már elkényelmesedett ez a világ. Jobban szerettem a Váratlan utazás, a Terra Nostra meg a Farm, ahol élünk korát, amikor még nem volt luxus, de az emberek edzettebbek voltak.
    Teljesen puhány városi vagyok sajna! Szégyelltem magam a falusiak előtt nyaraláskor :((( Ezért csípem a táborozás nyáron, ahol nincs semmi extra! (bár nem sátorban lakunk, mert attól még félnék)

    ReplyDelete