Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Thursday, March 8, 2012

Nocsak Nonap!

Csoda tortent!!!! Nonap alkalmabol Rob tulipan csokorral allitott haza! Ja, hogy miert csoda ez? Azert mert Amerikaban nem letezik a Nemzetkozi Nonap.....

Most is - mint minden evben - mar elore lemondtam a nonaprol, csak hogy ne kelljen tul nagyot csalodnom... hisz hat ev alatt nem sikerult elerni hogy unnepeljuk meg. Egeszen mostanaig. Szoval nagyon meglepodtem es jol esett.


BOLDOG NONAPOT!


5 comments:

  1. Eszerint csodák léteznek. ;)

    ReplyDelete
  2. Hatott a népnevelés, csak folytasd!
    A fiam tegnap azzal állított be, hogy "képzeld, Amerikában nincs nőnap (nemzetközi???)", merthogy az angol lektor is csak nézett a gimiben, mikor köszöntötték.
    De Te magyar vagy :)

    ReplyDelete
  3. hat probalkozom ... ugy latszik ido kellett ehhez is :-)

    ReplyDelete
  4. hogyhogy nem letezik!!? hisz onnan indult el! Amerikabol. egesz pontosan N.Y.-bol. vagyis az ott, 1908 marcius 8.-an porra egett nok tiszteletere, akik egy textilgyarban dolgoztak es tuntettek a jobb munkakorulmenyekert, mert embertelen modon dolgoztattak oket. (asszonyallat). a tulaj (Mr. Johnson) rajuk zarta az ajtot, kivulrol eltorlaszolta, es v.ki tuzet gyujtott, ennek eredmenyekeppen 129 no egett benn, mert nem tudtak kimenekulni. 1910-ben unnepeltek eloszor a nonapot, hala Clara Zetkin-nek, aki szorgalmazta a dolgot es persze az egyenjogusagot. Az olaszok csak 1946-tol unneplik, abban az evben kaptak az olasz nok szavazati jogot. meg fogtok lepodni, a svajciak voltak az utolsok, ok 1971-tol adtak szavazati jogot a noknek! - csak erdekessegkent irtam, remelem, nem baj! (?) :) en is csak akkor hallottam errol eloszor, mikor N.Y.-ban voltam.

    ReplyDelete