Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Saturday, December 29, 2012

Karacsony - dec. 24. Toltott kaposzta es Dios kifli

Itt ugyebar 25-en van karacsony, de iden elhataroztam hogy 24-re keszitek toltott kaposztat.... Meg sosem foztem ezt igy mar egy hete recepteket gyujtottem ismerosoktol. Tulajdonkeppen 23-an keszitettem el a kaposztat de meg jo is mert egesz nap azzal telt. Bele is faradtam :-)  Azert tartott sokaig mert a fustolt csulkot kulon foztem meg es meg kellett varni mig kihul a le hogy le tudjam a zsirt szedni rola. Aztan johetett maga a kaposzta levelek toltese stb. Ha azt irtam a Turo Rudi keszitese maceras volt, akkor a Toltott Kaposztae tizszer macerasabb!

Reszletes receptet nem is irok inkabb, nem terhellek vele titeket... Lenyeg, hogy a fustolt csulkot (ill. egyeb cupa'kokat) megfozod vagy kulon vagy a kaposztaval egyutt, attol fugg ki hogy szokta. A daralt hust a toltelekhez beizesited es betoltod a lapukba. Ezutan a fazek aljaba kis zsiron/vajon/ vagy olajon piritasz hagymat majd liszttel es pirospaprikaval rantast keszitesz. Erre jon egy kis le majd (fustolt husok/csont iznek, egy reteg savanyu kaposzta, reteg toltelek, reteg savanyu kaposzta es ismet egy reteg toltelek, majd a vegen beterited egy utolso reteg kaposztaval. So bors is mehet a retegek koze. Fozod addig amig a toltelekben a rizs vagy a gersli (ki mivel keveri ossze a tolteleket) meg nem puhul es a hus at nem fo teljesen (kb masfel ora).

 Eletem elso toltott kaposztaja!! (evente csak egyszer fogom ezt eljatszani az mar biztos)



Aztan meg Rob kedvet kapott egy kis magyaros dios kiflihez igy azt o keszitette el meg aznap. Nagyon jol sikerult hamar el is fogyott!


A nap ezzel meg nem ert am veget....

6 comments:

  1. Látod, szójából vagy dióból egyszerűbb :))) (nekem előkészület rizsestől másfél óra, a főzés is még közel annyi, de azt csak nézni kell már)

    ReplyDelete
  2. Ez nagyon gusztusosra sikerült. Kellett ezt nekem reggel megnézni...

    ReplyDelete
  3. Én sokkal egyszerűbben főzöm. Füstölt csülök nélkül. Legfeljebb két-három szelet füstölt szalonna csíkot is belefőzök, de nem mindig. A legtöbb időt a töltögetéssel töltöm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gyongyi: es hogy szeded le a lapukat a kaposztarol? nyersen vagy kicsit megfozod elore a fejet?

      Delete
  4. Kedves GlobalGrover, először is Boldog Új Évet, Boldog Karácsonyt így utólag!! :) A töltött káposzta ennél valóban sokkal-sokkal egyszerűbb dolog! Én pl. simán csak belefőzöm a füstölt húst a rétegek közé téve! Itt a leveleket a savanyú káposztával együtt már levelenként savanyítva árulják, enélkül bizony nehéz lehet! Bár ha kint van savanyú káposzta, akkor talán levél is! Azért a fáradságos munka meghozta gyümölcsét, mert nagyon jól néz ki! :) További szép napot, évet...stb.

    ReplyDelete
  5. megint keszulok toltott kaposztat kesziteni.... aki tud egyszerubb receptet kerem kuldje el az annatulip kukac gmail pont com emailcimre SOS. koszonom.

    ReplyDelete