Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Tuesday, January 1, 2013

Ujevi lencsefozelek + recept

Ma az ujevkor szokasos lencsefozeleket foztem meg.

Hozzavalok:

1/2 kg lencse
3-4 ek olaj
1 kis fej hagyma
1 cikk fokhagyma
3 baberlevel
Sargarepa felkarikazva
Fustolt parasztkolbasz vagy virsli felszeletelve (de elhagyhato)




Elkeszitese:

En a lencset nem szoktam egy nappal korabban beaztatni. Az itteni lencse ugy tunik hamarabb puhul. Megmosom es beaztatom kb fel orara. Kozben osszevagom a hozzavalokat (hagyma, fokhagyma, repa, kolbasz/virsli).

Felteszed a lencset foni vizzel, soval, vegetaval (vagy husleves kockaval), baberlevellel, sargarepa karikakkal, valamint egy fej apritott fokhagymaval. Ezt hagyjuk foni, amig a lencse es a repa puha nem lesz. Idonkent ellenorizni kell nehogy tul puhara fojon. Hozzaadjuk a felkarikazott fustolt parasztkolbaszt vagy virslit. En szeretem utolag olajon megsutni inkabb a kolbaszt es a tetejere tenni talalaskor de Rob ugy szereti ha belefozom....

Amikor mar majdnem puha a lencse, hagymas-paprikas rantast keszitek: 1 kisebb fej hagymat felapritok es olajon megdinsztelek. Hozzaadok harom evokanal lisztet es kis kevergetes utan a paprikat is. Vigyazni kell nehogy leegjen a paprika mert az eleg kellemetlen izu. Ezert a paprikaval csak par masodpercig kavarom a rantast mar... ekkor hozzaadom a hideg vizet aprankent, elkavarjuk simara. Ha esetleg becsomodna akkor lehet turmixolni a rantast es utana beleonteni a levesbe. Osszerottyantjuk, majd miutan elzartuk egy kis tejfolt kavarunk ki a leves vizevel kulon talkaban es amikor szepen felvegyult a tejfol a le'vel akkor azt visszaontjuk a labasba es elkeverjuk. Lehet talalni.

Friss kenyerrel a legjobb!




ui: egyebkent pedig beteg vagyok mint a kutya. Tele van a tudom trutyival, alig kapok tole levegot... szoval jol kezdem az uj evet.

3 comments:

  1. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

    Marianna

    ReplyDelete
  2. Szia! Nagyon tetszik az oldalad, ha gondolod nézz be hozzám is! Én még csak most kezdtem a blogolást.
    www.jellemzo.blogspot.com

    ReplyDelete