Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Wednesday, April 17, 2013

Ilyen csak masokkal tortenik.... vagy megsem?

Nem fogjatok elhinni mi tortent.....

Rob nagymamaja egy olyan idosek otthonaban el ami 100% onallosagot biztosit a lakoknak. Tulajdonkeppen olyan mintha egy berhazban laknanak, havonta berleti dijat fizetnek, kocsit vezetnek stb. De vannak kozos programok, van orvosi ellatas stb. Ma van Rob anyai nagymamajanak a szulinapja. Ez alkalombol Rob utban hazafele a kocsibol felhivta telefonon. Nagymama koszoni szepen a megemlekezest, majd pedig a kovetkezo felettebb furcsa kerdest teszi fel:

N:  Mikor adod meg a penzt amivel tartozol?
R: De nagymama Robert vagyok, az unokad.
N: Igen, es azt szeretnem tudni hogy mikor adod meg a penzt amivel tartozol?
R: Biztos hogy nem keversz ossze valakivel? En nem kertem toled penzt kolcson. (ez igy mengy egy darabig, Rob mar kezdi azt hinni hogy nagymama szenilis)

Ekkor lassan kiderul hogy valami ficko telefonalt neki, hogy o az unokaja ('hi grandma, it's me') es auto balesete volt, ezert surgosen penzre van szuksege. De kerte, hogy maradjon kettojuk kozott, nem akarja a Rob anyukajat belekeverni stb. Nagymamanak el kellett mennie az elelmiszerboltba ahol lehet elektronikus atutalast vegezni (igen, ez Amerika kerem szepen) es meg aznap meg is tortent a dolog. Ha hiszitek ha nem meg ketszer hivta az illeto a nagymamat hogy utaljon meg penzt.... es a nagyi utalt! Negyedik alkalommal a nagymama mondta hogy nincs tobb penze, hisz az osszes megtakaritott penzet odaadta mar. Azota ujabb hivas nem erkezett...

Mindez marcius elejen tortent. Azota a nagymama nem szolt senkinek egy arva szot sem (pedig a lanya hivta azota). Kit tudja meddig lett volna eleg a maradek penze ha a szulinapja nem jon es Rob fel nem hivja. Orulet!

Raadasul tobb allamnyira vagyunk tole (PA) mi (TX) es es Rob anyjaek (AL) is. Legkozelebb a Rob novereek laknak (OH), ok majd meglatogatjak a hetvegen es rendorsegi feljelentest is tesznek egyutt.

Ja es hogy mekkora osszegrol van szo osszesen? Haromezerotszaz dolcsi, azaz 785ezer ft! Mar evek ota gyujtogette szegeny a penzet, hisz a nyugdijbol nem gyulik gyorsan....

Azert osztottam meg veletek ezt az eleg szemelyes esemenyt hogy figyelmeztessetek az idosebb hozzatartozoitokat, hogy ez elofordul es ne doljenek be az ilyen hivasnak. Mar ha egy ilyet megelozok akkor volt ertelme a dolognak.


5 comments:

  1. Köszi, hogy figyelmeztettél, de ez nálunk nem valószínű, hogy meg fog történni. Bár nincsenek már nagyszüleim, de ha lennének, akkor se lenne ennyi pénzük, hogy kölcsönadják valakinek. Azt gondolom, hogy talán ebben az esetben még sem annyira jó dolog, hogy az élelmiszerboltból ilyen egyszerű pénzt utalni.

    ReplyDelete
  2. Ledobbentem.... szegeny nagymama, meg Rob is, remelem sikerul megtalalni valahogyan a telefonalot.

    ReplyDelete
  3. bizony, sok ilyen szemet ember van! csak hat az ember sosem gondolna hogy valaki rokona bedol az ilyennek. mivel mi tudjuk ez mint atveres, de az oregek mar nem tudjak.... meger egy beszelgetest veluk az biztos.

    ReplyDelete
  4. WOW..
    Hallottam es olvastam is hasonlo esetrol.
    Oszinten megmondva szerencse, hogy a nagyinak nem volt tobb penze, mert azt is kiszedtek volna tole. Sajnos a szelhamosok nagyon lelketlenek tudnak lenni.

    ReplyDelete
  5. igen Romesz az a szerencse. most szegeny nagyon zavarban van am :-)

    ReplyDelete