Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Wednesday, February 13, 2013

Smithsonian Folklife Festival - Hungarian Heritage

Junius 25 - Julius 7 kozott Magyar napok lesznek az egyik leghiresebb amerikai muzeum a Smithsonian szervezeseben



A fenti linken lehet olvasni a hirdetest illetve alabb a Washington DC-ben levo Magyar Nagykovetseg kiirasat arrol, hogy onkenteseket varnak a rendezveny lebonyolitasahoz... Persze a legjobb az hogy mindent adj (6 napot minimum) de fizetseget ne varj erte cserebe ...  :-)Tudom, tudom a penz nem minden stb foleg amikor a hazadat kepviselned de azert 6 napig szabin lenni munkabol azert hogy ott ingyen dolgozhassak.... (legalabb valami kajajegyet adnanak haha)

haaaat, nem egyszeru.

Ime a kiiras a nagykovetseg honlapjan, hatha valaki megis jelentkezne, vagy csak nezokent is:

Jelentkezz önkéntesnek, és vegyél részt a magyar kultúra, népművészet és gasztronómia bemutatásában. Mesélj a látogatóknak a gazdag magyar hagyományokról, a magyar történelemről, múltunkról és jelenünkről. Segíts a Magyarországról ide utazó mestereknek, hogy bemutathassák tudásukat és elmondhassák történeteiket. A Smithsonian Folklife Festival egy minden év június-júliusában megrendezésre kerülő, a kulturális örökség ápolását és bemutatását célzó esemény Washingtonban, a National Mall területén. Az idei évben Magyarország a fesztivál díszvendége. Ez a páratlan alkalom lehetőséget teremt kulturális örökségünk, népművészetünk, valamint hagyományos és megújult konyhaművészetünk bemutatására a mintegy egymillió látogató számára. A fesztivál programjában zenei és tánc produkciók, táncoktatás, interaktív mesterség bemutatók, családi foglalkozások, főzőbemutatók és kulturális témájú beszélgetések szerepelnek. A magyar jelleget a fesztiváltér arculatának kialakításában is meg szeretnénk teremteni. A 2013-as fesztivál magyar programjának témája a “Magyar Örökség: Gyökerektől a Megújulásig”. Részleteket itt olvashatsz: http://www.festival.si.edu/2013/Hungarian_Heritage/index.aspx
Az önkéntesség feltétele: ·
  • angol és magyar nyelvtudás ·
  • betöltött 18. életév
  • hatnapos részvétel június 25-30 vagy július 2-7. között (esetleg mindkét héten)
Az önkéntesek javadalmazást nem kapnak, szállást részükre biztosítani nem tudunk – de segítünk washingtoni szállás lehetőség felkutatásában.

További kérdéseiddel keress bennünket telefonon (202) 362-6730 vagy emailben Volunteer.SFF@mfa.gov.hu Regisztrációhoz kattints ide 2013. február 20-ig! Küldd el a felhívást ismerőseidnek is!

1 comment:

  1. Kiváncsi vagyok a programra is - sajnos nem sok minden derül ki az oldalukról - azonfelül, hogy nem igazán tudnak helyesen írni.

    ReplyDelete