Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Tuesday, February 19, 2013

Hazi kenyer

Ezt a kenyeret DNK kenyernek hivjak azaz dagasztas nelkuli kenyer. Es mint olyan, pofon egyszeru az elkeszitese. Ezert is vallalkoztam ra :-)



Hozzavalok


50 dkg high gluten liszt (magas siker tartalmu liszt)
400 ml meleg viz
7 gramm so
7 gramm eleszto ( NEM DKG HANEM GRAMM>>>FONTOS!!!)

Magok izles szerint (napraforgomag, tokmag, lenmag stb)
 

 
Elkeszitese:

A fenti hozzavalokat addig keverem amig ossze nem all egy gombocca utana letakarom es nem tul huzatos helyen hagyom kb 12 orat pihenni, kelni...

Erosen lisztezett feluletre kiboritom a bugyborekos tesztat de nem gyurom csak kicsit megformazom es hagyom a lisztezett feluelten legalabb fel oraig vagy amig be nem melegszik a suto 400 F (fahrenheit) fokra. Ontott vas fedett labas vagy kacsasuto/agyagedeny fedovel kell hozza. Fontos hogy akarmibe sutod FORRO legyen mert a forrosag es a liszt fogja megakadalyozni hogy a kenyer ne ragadjon bele. Ha mar visitoan forro a labas akkor ovatosan kiveszem a sutobol es belecsusztatom a tesztam de nem beledobom mert akkor a bugyborekok leeresztenek... Tetejere is lehet szorni magokat.
 
Fel oraig sutom 400 F fokon letakarva fedo alatt utana leveszem rola fedot es meg fel oraig sutom. Ha nem eleg barna/piros kiveszem meg es a racsra teve sutom meg 10-15 percig amig szep barna lesz.


 Jo etvagyat!


No comments:

Post a Comment