Ezt
a kenyeret DNK kenyernek hivjak azaz dagasztas nelkuli kenyer. Es mint olyan, pofon egyszeru az elkeszitese. Ezert is vallalkoztam ra :-)
Hozzavalok:
50 dkg high gluten liszt (magas siker tartalmu liszt)
400 ml meleg viz
7 gramm so
7 gramm eleszto ( NEM DKG HANEM GRAMM>>>FONTOS!!!)
Magok izles szerint (napraforgomag, tokmag, lenmag stb)
Elkeszitese:
A fenti hozzavalokat addig keverem amig ossze nem all egy gombocca utana
letakarom es nem tul huzatos helyen hagyom kb 12 orat pihenni, kelni...
Erosen lisztezett feluletre kiboritom a bugyborekos tesztat de
nem gyurom csak kicsit megformazom es hagyom a lisztezett
feluelten legalabb fel oraig vagy amig be nem melegszik a suto 400 F (fahrenheit) fokra. Ontott vas fedett labas vagy kacsasuto/agyagedeny fedovel kell hozza. Fontos hogy akarmibe
sutod FORRO legyen mert a forrosag es a liszt fogja megakadalyozni hogy a kenyer ne ragadjon bele. Ha mar visitoan forro a labas akkor
ovatosan kiveszem a sutobol es belecsusztatom a tesztam de nem beledobom
mert akkor a bugyborekok leeresztenek... Tetejere is lehet szorni magokat.
Fel
oraig sutom 400 F fokon letakarva fedo alatt utana leveszem rola fedot
es meg fel oraig sutom. Ha nem eleg barna/piros kiveszem meg es a racsra
teve sutom meg 10-15 percig amig szep barna lesz.
Jo etvagyat!
No comments:
Post a Comment