Nagyon finomat foztem ma a kuktaban (slow cooker)! Az indiai konyha egyik remeket, az un. Chicken Tikka Masala-t.
Hozzavalok (4 szemelyre):
5 csirkemell, 3 cm-es kockakra vagva
Fel db nagy sarga hagyma, apro kockakra vagva
4 gerezd fokhagyma, apritva
2 evokanal friss gyomber lereszelve
29 oz (0.8 liter) konzerv paradicsom pure [nem irtam el, valoban ennyi kell bele]
1 1/2 pohar sima natur joghurt
2 evokanal virgin oliva olaj
2 evokanal citromle
2 evokanal Garam Malasa orolt fuszer
1/2 evokanal orolt edeskomeny
1/2 evokanal piros paprika
4 kaveskanal so
3/4 teaskanal fahej
3/4 teaskanal orolt fekete bors
1-2 teaskanal cayenne bors (ha nem birod a csiposet akkor csak 1 teaskanallal tegyel bele)
2 baberlevel
1 pohar fozotejszin
1/2 evokanal kemenyito por
feher vagy basmati rizs
Elkeszitese:
Egy nagy talban keverd ossze a kovetkezoket: hagyma, fokhagyma, gyomber, paradicsom pure, joghurt, olaj, citromle, Garam Masala, edeskomeny, paprika, so, fahej, fekete bors, cayenne bors. Kever jol ossze. Vagd fel a csirkemellet 3x3 cm-es kockakra. Ezutan ontsd a szosz felet a kukta aljara, rakd bele a csirke mellet, majd ontsd ra a szosz masik felet. Add hozza a ket baberlevelet. Fedd le a kuktat es fozd lassu hofokra allitva 8 oran keresztul, vagy magas hofokra allitva 4 oran keresztul.
Mikor lejart a 8 v. 4 ora egy talban habverovel keverd ossze a fozotejszint a kemenyito porral. Ontsd a kuktaba es ovatosan kavard ossze (vigyazz mert a husi mar ilyenkor porhanyos). Fozd a tejszinnel meg 20 percig de mar alacsony fokozaton. Ezido alatt keszitsd el a rizst hozza. Talalas elott halaszd ki a ket baberlevelet.
Azoknak ajanlom akik szeretik a fuszeres eteleket.
Jo etvagyat!
No comments:
Post a Comment