Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Monday, May 20, 2013

Fahejas-mandulas epertorta + recept

Az indiai Chicken Tikka Masala utan egy nagyon finom ujdonsagot probaltam ki desszertnek. Monika baratnom otthonrol kuldte at a receptet (origo.hu-n talalta). Konnyunek tunt igy kiprobaltam....

Fahejas-mandulas epertorta


Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1,5 óra

Alapanyagok:
  • húsz-húsz (7-7 oz) deka liszt, őrölt mandula, vaj és nádcukor
  • két kiskanál sütőpor
  • egy evőka­nál őrölt fahéj
  • egy nagy tojás és egynek a sárgája
  • fél kiló (16 oz) eper
  • a tetejére ízlés szerint porcukor, mellé tálaláskor tejszínhab vagy tejszínhab és görög joghurt egy-egy arányú keveréke; vagy vanillia jegkrem :-)
recept forras: origo.hu

A sütőt százhatvan (320 F) fokra előmelegítjük. Fogunk egy kapcsos tortaformát, az alját le­terítjük sütőpapírral, az oldalait megvajazzuk.

Robotgépben a lisztet, mandulát vajat, cukrot, sütőport, fahéjat és masfel tojast si­mára keverjük, a keverék felét elterítjük a forma alján, rárakjuk a szeletelt epret, arra pedig a keverék másik felét. Legalább egy óráig, esetleg kicsivel tovább sütjük. Az el­ső negyven perc elteltével nézzünk rá, ha nagyon barnulna, fóliával lazán terítsük le.

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni egy keveset, majd vegyük ki a formából és csúsztassuk tálra. Melegen is és hidegen is jó. A tetejét meg lehet szórni porcukorral, attól családiasabb benyomást kelt, más kérdés, hogy a tésztában húsz deka cukor eleve van, így gyanítható, hogy a szervezetünk többet már nemigen kíván. Cikkekre vágva, tejszínhab és görög joghurt keverékével, vagy csak tejszínhabbal, vagy önma­gában fogyasztandó. En speciel vanillia fagyival szeretem :-)

Jo etvagyat!




2 comments:

  1. Hú ez nagyon jól néz ki, köszi hogy megosztod ezeket a recepteket, szerintem a héten megpróbálom elkészíteni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Heni! Orulok hogy van aki hasznat veszi a recepteknek :-) Hidd el nem fogod megbanni ha megcsinalod. A massza nem folyos alig kenheto allagu lesz. szoval en kezzel raktam ki a forma aljara illetve az eper tetejere is. Kis darabokat veszel es ellapitod majd leteszed. Meg melegen a legjobb, hideg fagyival vagy tejszinhabbal :-) majd ird meg hogy sikerult.

      Delete