Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Saturday, January 24, 2009

Hazias ferj

Szombat van. Laza napnak tunik. Rob elment dolgozni mert hataridos munkaja van. Mire reggel felkeltem o mar kimosta a heti ruha adagot. Hmmm.... jo is az, ha a ferj hazias :-) Ja azt meg hozza kell tenni, hogy itt nem ugy megy a mosas mint otthon... azok kedveert akik nem tudjak, most megirom:

Itt Amerikaban, de leginkabb New York-ban es nagyobb varosokban az a jellemzo, hogy nincs moso- es szaritogep a lakasban, hanem amikor mosni akarsz kiviszed zsakban a cuccot a legkozelebbi mosodaba. Ott vagy leadod es ok csinaljak meg neked a mosast, vagy te magad vegzed el. A gepek apropenzzel mukodnek. Szoval amikor irtam fentebb, hogy Rob kimosott mire felkeltem az nem csak annyit jelent, hogy otthon bedobja es kiveszi a ruhat. Be kell zsakolni a ruhat es egy kis kerekes tolikocsiban eltolni a mosodaba. Ott altalaban 2-3 mosogepet futtatunk egyszerre: feher, sotet es koztes szinu ruhak kulon. Fel ora a mosas, es egy ora a szaritas, plusz hajtogatas. Mindennel egyutt kb ket ora az egesz muvelet.

En most epp takaritok. Altalaban o kimos mialatt en takaritom a lakast.

Este randizunk :-) Megyunk vacsizni egy pizzeriaba. Nem is akarmilyen pizzeria ez, hanem Amerika elso pizza arus helye!!! Olasz termeszetesen. No, megyek folytatom a takaritast es majd este beszamolok a vacsirol.

3 comments:

  1. Ez a mosás-dolog kiakaszt, nincs is mosógépetek? És a foltkezelés, hypo? És a kézzel mosható cuccok centrifugálása, szárítása? Vagy minden olyan anyagból van - Gyula szerint igen - hogy mehet a gépbe, és - szintén Gyula szerint - Amerikában senki sem vasal? Háziasszonyként érdekelnek a mosási kultúrák!!! :)

    ReplyDelete
  2. valoban nincs mosogepunk :-) de ez a 'normalis' itt. foltkezeles? befujjuk a foltot amikor az a ruhan keletkezik es ugy dobjuk a szennyesbe. hypo-t a feher ruhakhoz a gepbe toltjuk felulrol.
    ha van kenyesebb ruhanemu akkor azt centrizes utan csak kis idore tesszuk be a szaritogepbe es utana nedvesen visszuk haza kiteriteni. nincs olyan ruhank amit kezzel kellene mosni.

    vasalasrol: en nem vasalok :-) max nagyon ritkan, mondjuk 2-3 alkalommal egy evben. Rob minden reggel vasalja az inget amit felvesz es a nadragjat. hiaba na, jol lett nevelve :-))

    osszehasonlitva az otthoni vasalasi rendszert az ittenivel, valoban nem sokat vasalnak itt az emberek.

    ReplyDelete
  3. Idehaza mindenki gyűlöl vasalni, természetesen én is. A férjem nem, de ő biztos mutáció :)
    A mosás még géppel se egyszerű ennyi gyerekre, elképzelem dédikémet, aki áram és vízcsap nélkül, a kútból húzva és kályhán melegítve a vizet, teknőben mosott hét gyerekére... mi modern nők már bele is pusztulnánk ebbe. Na mindegy, ez csak egy eszmefuttatás volt az elmúlt 100 évről. Éljen a mosógép feltalálója!
    http://www.konyhapiac.hu/?node=20

    ReplyDelete