Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Friday, January 30, 2009

Burokracia

Tavaly ev vegen beadtam a konzulatusra a nevvaltoztatasi kerelmemet, illetve a hazassagi anyakonyvi kivonatot azert, hogy Magyarorszagon is minden be legyen jegyezve. Plusz, idokozben lejart az utlevelem igy abbol is kertem egy ujat, az uj nevvel ellatva. Termeszetesen egy halom nyomtatvanyt kellett kitoltenem es rengeteg penzt befizetnem erre-arra.

Tegnap felhivtam oket, hogy megis mikorra varhato az utlevelem, mert hogy utaznek haza a nyaron. Felvilagositottak, hogy ne is remenykedjek abban, hogy megkapom addig az utlevelemet (meg 6 honap van hatra addig). Na ez szep, hisz mar jol elterveztuk hogy lesz egy nagy csaladi osszeroffenes unokatesom eskuvoje alkalmabol, ahol az en csaladom es Rob illetve az o szulei megismerhetik vegre egymast. Erre jon ez a hercehurca az en utlevelemmel.

Ma ismet felhivtam a konzulatust remelven, hogy valami ideiglenes papirt tudnak adni, vagy esetleg meg tudjak gyorsitani az eljarast. A valasz nem. Szerencsere van egy ismerosom ott es o ajanlotta, hogy probaljak beszelni az amerikai emigracios hivatallal.

Hivtam is oket rogton... mondtak, hogy van egy 'Re-entry Permit' amit lehet kervenyezni es kb 3 honap mire megkapom. Igenam, de $400 dollarba kerul!!!

Mult evben volt eskuvo, naszut, aztan most a nevcserevel kapcsolatos koltsegek, a macskaorvos es most ez... Mindemellett lakbert es rezsit fizetni... Nem vagyok en milliomos !! Arrol nem is beszelve, hogy az eskuvoi fotokat meg mindig nem kaptuk meg, mert azert is fizetni kellene elobb...

Hmmm, lehet megint lottoznom kellene? Egyszer mar bejott :-)

4 comments:

  1. Nos, ez olyan, mint az Asterix 12 próbájában az A38 igazolvány megszerzése... filmklasszikus, mindenkinek ajánlom megtekintésre!

    :)

    http://www.youtube.com/watch?v=ed-GMwJp73s

    ReplyDelete
  2. ... és ami lemaradt a youtube videó végéről: "Ez még Herkulesnek sem sikerült volna!"

    ReplyDelete
  3. Most akkor haza sem tudtok nyáron jönni??? Az ember el sem hiszi, hogy ennyire bonyolult. És ha lenne egy vészhelyzet, hogyan utaznál haza? Vagy nem engednének ki, vagy nem engednének vissza? Hihetetlen majomság folyik ott IS. Főleg a mai számítógépes pikk-pakk összecsapjuk-rendszerek mellett.

    ReplyDelete