Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Sunday, February 1, 2009

Eskuvo 10-18-08 - Wedding

Most vegre van egy kis idom par sort irni az eskuvorol ami ugye par honapja volt.

Szerencsere anyu el tudott jonni Magyarorszagrol, igy legalabb valaki kepviselte az otthoniakat. Tovabba baratnom Monika is itt volt a csaladjaval, aminek kulon orultem. A szuk csaladon kivul par baratot is meghivtunk. Velunk egyutt harmincan voltunk.

Az eskuvo New York City-tol negy oranyira Lake George-on volt megtartva. Penteken erkeztek a vendegek es vasarnap mentek haza. Itt az a szokas, hogy mindenki ugyanabban a hotelban szall meg ilyenkor. A hazasulando par pedig keszit kis udvozlo kosarat, amit minden vendeg szobajaban helyez el a hotel szemelyzet. A kosarba kerul altalaban palackozott viz, csoki, ropi, mindenfele nass, ami a faradt vendegeket kicsit felfrissiti. Tettunk bele meg egy hutomagnest is New York City felirattal emlekkent.



Pentek delutan volt egy proba a templomban azoknak akiknek van masnap valami szerepuk a szertartasban. pl a par, az anyukak, koszorus lanyok, tanuk stb... Utana van egy ugynevezett proba vacsora. Ezen lenyegeben a ket csalad vesz reszt a parral egyutt. Ez jol jott a mi esetunkben, mert igy legalabb anyut is jobban meg tudtak ismerni meg az eskuvo elott.

Szombat delelott a fodrasznal es a make-up felrakasaval telt. 2 orakor kezdodott a templomi szertartast. A templom egy gyonyoru pici kotemplom volt, gyonyoru szines ablakokkal diszitve. A templom mogott volt egy haziko. Itt keszultem el.



Innen jottem at a templomba, amikor a pap szolt hogy itt az ido. Rob mar a templomban volt en pedig Dave altal kiserve vonultam be a templomba.



Itt talalkoztam eloszor Rob-bal aznap. Nagyon tetszett ez a megoldas. Izgultam am nagyon, de minden szepen alakult. Volt ket kis koszorus lanyom akik a rozsaszirmokat szortak a bevonulasi utvonalra. Eloszor a pap beszelt, majd Rob apukajanak felesege olvasott fel a bibliabol.


Ezt kovetoen volt a kozos fogadalom tetel, majd pedig a gyuru huzas. Egy zongorista mindekozben altalunk valasztott muveket jatszott.




Ezutan kovetkezett a gyertya gyujtasi ceremonia. A ket anyuka kiment az oltarhoz, ott meggyujtottak egy-egy hosszu vekony gyertyat. Utana Rob es en mentunk az oltarhoz es az egy-egy ego vekony gyertyaval egyszerre meggyujtottuk a kozepen levo vastag gyertyat. A ket hosszu vekony gyertya jelkepezi a korabbi, hajadon/notlen eletunket, es a kozepso, vastag gyertya pedig a kozos eletunket.

A templom udvaran ezutan kozos fotok keszultek a csaladdal es baratokkal. Nagyon hideg volt!!! Ugyan ez a fotokon nem latszik, de libaboros voltam rendesen. Szerencsere a nap sutott igy azert annyira nem bantam, mert tudtam legalabb jok a fenyviszonyok a kepekhez.

Ezutan a nasznep elindult a vacsora helyszinere, mi pedig a fotossal egy masik helyre meg par kozos kepet kesziteni. A Sagamore Hotel-hoz mentunk, ami egy sajat kis szigeten talalhato. Ott kerte meg Rob a kezemet az eskuvot megelozo evben.


Mire megerkeztunk az etterembe a vendegek mar javaban fogyasztottak a felszolgalt falatkakat, illetve neztek a rolunk keszult powerpoint vetitest. A vacsora fantasztikusan jo volt. A vendegek meg hetekkel kesobb is emlegettek. En mondjuk nem birtam mindent megenni, mert a ruha nem engedett hasban tagulni ... A torta egy harom emeletes finomsag volt, ket vanilias es egy csokis emelettel, valamint marcipan bevonattal. A diszites elo virag volt. Itt meg azt meg kell jegyeznem, hogy amerikai hagyomanyokhoz melton, a legfelso emeletet lefagyasztottuk. Azt az egy eves evfordulon szokas megenni.


Ezuton koszonet a baratoknak a sok segitsegert, amit az eskuvo kivitelezeseben nyujtottak. Szoval es tettel, mindenki jol erezte magat, vagy legalabbis ezt mondtak :-) Vasarnap hazaindult mindenki es mi hetfon indultunk naszutra, Jamaicara. De az mar egy masik bejegyzes targyat kepezi...

Tobbi foto: http://www.annarobert.weddingwindow.com/ meg ket honapig el

No comments:

Post a Comment