Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Monday, June 28, 2010

Aramszunet

Tegnap este 5 korul aramszunet volt a kornyeken. Rekkeno hoseg persze es semmi legmozgas. 38C fok!! Itt persze 'papirhazak' vannak ami azt jelenti, hogy ha nem megy a legkondi akkor bent is elobb utobb 38 fok lesz.

Van egy ipari meretu elemlampank igy azzal elvoltunk de kezdett egyre melegebb lenni odabent. Vartunk kb masfel orat aztan elmentunk vacsorazni egy etterembe, hogy legalabb addig is huvoson legyunk. Remeltuk, hogy mire hazamegyunk lesz aram. Nem volt.

Punnyadtunk az agyon es remenykedtunk hogy hamarosan lesz aram es nem kell az osszes ennivalot kidobalni a hutobol es a melyhutobol, amit epp aznap vettunk. Meg jo hogy mar mindent kimostam es megszaritottam mire az aramszunet jott. Kulonben ott azott volna a ruha orakig. Van egy picike, elemmel mukodo kezi ventillatorom es azt fujattuk magunkra felvaltva. Szegeny Bailey sem nagyon elvezte a meleget jo nagy bundajaban... Elszenderedtunk kicsit. Kilenc ora volt mikor felebredtunk es az aram meg mindig sehol sem volt. Na, gondoltam ha nem lesz reggelig aram akkor munkaba sem megyek, mert a hajam csatakokban all es nem lesz meleg viz, sem aram a hajszaritashoz...

Ekkor Rob felhivta az aramszolgaltatokat hogy mi van mar. Mondtak, hogy 10.30-ra lesz aram. Ez adott egy kis remenyt...

Arra emlekeztunk, amikor New York-ban laktunk es par eve volt egy aramkimaradas azon a kornyeken ahol voltunk. Het napig nem volt aram 40 fokos melegben. Plusz a legfelso emeleten laktunk. Na az nem volt semmi! Se villany, se meleg viz, se mosogep, se huto, se etterem a kornyeken, se mosoda. SEMMI. Ez ahhoz kepest piskota.

Igy tunodve az agyon egyszer csak bekapcsolt a legkondi!! 10.24 volt. Hurra!!!

UPDATE: itt egy kep hogy milyen fulledt paras ido van itt nyaron. Ezt az aramszunet utani reggel keszitettem mikor beultem a kocsiba.... enyhen csorog a viz a szelvedon a paratol. Nem az esotol!! Ezert kell itt legkondi... Magyarorszagon elok biztos nehezen erzik at ezt a helyzetet, de kepzeljetek el mintha szaunaban lennetek. Na olyan!

3 comments:

  1. Hihetetlen ez a függés ott nálatok. Klíma nélkül nincs élet. Hogy nem fából kéne építkezni, vagyis nem így, hihetetlen és egyben sajnálatos.

    ReplyDelete
  2. ja, nem hiszed el de itt nagyon fugg minden a klimatol. mert sz@r@k a hazak!! mondjuk az is igaz hogy itt ha meleg van akkor pa'ra is van. azt meg te is tudod milyen kemeny tud lenni.

    ReplyDelete
  3. Akkor ne daueroltass :D
    A száraz hideg nem is hideg, a nedves viszont igen. Gondolom a melegnél is nehezebb a sok nedvesség, mint a sivatagi levegő. Mikor mit fúj felénk is a szél. Már felettünk is volt sivatag éppúgy, mint szinte kikötői nedvesség.

    ReplyDelete