Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Monday, July 5, 2010

Julius 4

Amerikaban julius 4 egyike a harom legnepszerubb unnepnek. Ekkor van az Independence Day, azaz a Fuggetlenseg Napja. Ilyenkor legtobben grilleznek, strandolnak valamint a napot nagyszabasu tuzijatek zarja. Kicsit olyan augusztus 20-i a dolog a tuzijatek vegett. Rob-nak karacsony utan ez a kedvenc unnepe igy a tuzijatek nem hagyhato ki :-)

Ezen az even a Fort Meade varosban levo katonai bazisra mentunk tuzijatekot nezni. Kb 20 perc kocsival. Az ido szuper volt! Napkozben ugyan hoseg volt de estere lement a homerseklet kb 25 fokra. Pa'ra sem volt, igy itteni szokasnak megfeleloen kemping szekekkel felszerelkezve kivonultunk a helyszinre.




Volt ott felfujhato ugrabugran kivul falmaszasi lehetoseg meg minden. Etel, ital mi szem szajnak ingere. Mivel mi mar elotte megvacsoraztunk igy itt csak egy jegkremet ettunk es innivalot vettunk. Amerikai szokashoz hiven otthon vacsorara grillezett hot-dog volt, sult babbal es krumplisalival. Nyamm! Edessegkent SMORES-ot keszitettunk, ami megintcsak egy amerikai hagyomany. Kell hozza pillecukorka, csoki, keksz es hurkapalca. Persze ezt is grillen szokas elkesziteni, de keson jutott eszembe igy mar csak a gazon csinaltuk. Ime:






A tuzijatek 9.30-kor kezdodott es egesz szep volt. Bar szerintem majd minden nagyobb meretu tuzijatek egyforma... Par kep es egy video:




Sajnos a nagyobbik videot nem sikerult feltolteni, itt a masik:


No comments:

Post a Comment