Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Monday, July 25, 2011

Fuggetlenseg Napja - Tuzijatek DC-ben

A Fuggetlenseg Napja (Independence Day) az USA egyik szovetsegi unnepe. Az amerikaiak ezen a napon - Julius 4-en - unneplik a Fuggetlensegi Nyilatkozat 1776-os kihirdeteset, melyben orszaguk kinyilvanitotta fuggetlenseget Nagy-Britanniatol. Unneplese leggyakrabban felvonulasokkal, grill-partykkal, piknikekkel, baseball merkozesek megrendezesevel tortenik (info from wikipedia).

Termeszetesen elmaradhatatlan resze az unneplesnek a tuzijatek. Olyan ez mint otthon Augusztus 20.

Mint az elozo beirasban emlitettem egesz nap az unalmas baseball meccsen haldokoltam a fullaszto paras melegben... Miutan hazajottunk mar indultunk is a mar elore kiszemelt domboldalra lefoglalni a helyet a tuzijatek nezeshez. A 'domboldal' tulajdonkeppen a Legieronek keszitett emlekmunel volt (United States Air Force Memorial). Ez kb 10 perc gyalog a lakasunktol. Ez fontos tenyezo, mert ezen az esten jobb ha nem szallsz metrora vagy autoba, mert hazafele tobb oras uttal kell szamolni a tomeg miatt. Ez az kis domboldal ahol az emlekmu all szemkozt van a Pentagon epuletevel es ezen kivul pont ranez a Washington Monument-re ahol a tuzijatek van minden evben. Szoval tokeletes helyszin. Termeszetesen nem talaltuk fel a spanyol viaszt... Negy es fel oraval a tuzijatek kezdete elott mentunk ki a dombra, de mar voltak masok is ott. Az ido mulasaval pedig teljesen benepesult a hely. Az eso nem tudta essen e vagy ne, de szerencsere nalunk volt a ket vizallo pled amit a baseball meccsen szereztunk :-) Vegul az idojaras megkegyelmezett, csak neha esett par szem.

Itt mar szep szammal vagyunk...


Mar megettuk a pizzat, megittuk a kolat, de meg mindig van 3 ora hatra minimum...

Vegul csak rakezdtek.... (kozben a tavolban lathato mas kisebb tuzijatek itt ott)














es a finale...



Osszessegen nem volt valami lelegzetelallito. Foleg a New York-ban megszokott utan. 4.5 orat vartunk ra tikkado hosegben es kaptunk erte 15 percet egy fellovo helyrol. Siman lohettek volna vagy harom helyrol, sokkal jobban nezett volna ki. Na mindegy. Az is lehet azert nem csinaltak nagyobbat, nehogy a nep megszolja oket hogy herdaljak a penzt.....

Ezzel veget ert Sandie-k latogatasa. Jo sok mindent csinaltunk a 3.5 nap alatt. Legkozelebb mar Texas-ban talalkozunk :-)

Osszes tuzijatek foto a KODAKGALLERY-n megtalalhato...

3 comments:

  1. Hát ettől a hazai is különb, mert az Avasról is lövik (az már két hely). És fél órás

    ReplyDelete
  2. latom Miskolc varosa jol allhat akkor anyagilag ha fel oras tuzijatekot megengedhet :-))))

    ReplyDelete
  3. Tudod, az aktuális vezetés mindig "szórja a pénzt", hogy az ellenzék rákiabálhassa, aztán meg ők ugyanazt teszik váltáskor!
    Nem ismerem az árakat, volt már olyan, hogy anyagiak miatt elmaradt, de ha volt, az tényleg jó volt. Májusban van Miskolc város napja, na olyankor durrognak 20-30 percet, és nagyon buli!!!

    ReplyDelete