Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Tuesday, July 19, 2011

National Air and Space Museum (Udvar-hazy Center)

A delelotti Washington dc-ben valo emlekmunezes utan delutani programkent kimentunk a Nemzeti Legi- es Urmuzeumhoz (National Air and Space Museum).

Ezt a muzeumot Steven F. Udvar-Hazy Center-nek is hivjak, amely legnagyobb penzugyi tamogatoja utan kapta a nevet (talan nem szukseges, de azert jo szokasomhoz hiven megemlitem hogy az illeto magyar!) Az o 60 millio dollaros tamogatasabol epult fel a kozpont.

Wall of Honor (Becsuletfal) vezet a toronyhoz. A ket oldalon ferden allo fem lapokon azok nevei allnak akik tettek a legi- es urkutatasert.



A muzeum egyebkent a Dulles Repuloter mellett van igy sok repulot lehet latni landolni. Ime egy amint az epp kozelit a leszallopalyahoz, az emlekmuvel az eloterben...



Donald D. Engen Iranyitotorony



Dave tanulmanyozza a fo-adomanyozo, Steven F. Udvar-Hazy-rol kitett tablat...




Az iranyito toronyban fent ...




Nem akart a kepen lenni.... :-)







Ezen a monitoron lathato hogy allnak sorba a szomszedos Dulles Repteren landolni keszulo repulok...




A hangarbol atalakitott muzeum egy resze



SR71 Blackbird: top secret kem repulogep



Egy a regebbi repulok kozul...



Concorde szuperszonikus repulogep: A hangsebesseg ketszeresevel ment, kevesebb mint 4 ora alatt szelte at az Atlanti Oceant. Ez fele annyi ido mint mas utasszallito gepek ideje.







Enola Gay: ez a Boeing B29 repulogep arrol hires, hogy 1945-ben ez szallitotta illetve dobta le az elso atombombat.... a varos pedig nem mas volt mint Hiroshima. (Masodik Vilaghaboruban). A nevet pedig a pilota anyjarol Enola Gay Tibbets-rol kapta.








Enola Gay....




Az Enterprise Ursiklo : hatalmas ez a gepezet. Az embereket direkt benne hagytam a kepben hogy tudjatok viszonyitani...












Igazi ur-nyavalya :-) ... valami aranyszinu satelite es egy igazi ur-ruha plusz az az ur-szerkezet amiben az urhajot elhagyjak es jarkalnak az urben.




Osszessegeben jo volt a muzeum. Hatalmas egyebkent, igy kenyelmes cipoben menjen az aki arra vetodik. A toronyba valo feljutashoz sorba kell allni. Valojaban az egy picit csalodas volt, de azert jo hogy lattuk azt is. Legjobban megis talan az ursiklo, a Concorde es az Enola Gay tetszettek.


Termeszetesen sokkal tobb kep keszult mindenfele regi repulorol. Az osszes kep megtekintheto a KODAKGALLERY-n.

2 comments:

  1. Buliiiiiiii! Bárcsak megnézhetném élőben!
    Már várom a hjúsztonos képeslapod :)))

    ReplyDelete
  2. kepzeld amikor lent voltunk juniusban Houston-ban akkor vettem egy lapot de nem tudom hova tettem, igy nem kerult feladasra..... szoval gondoltam rad :-)

    ReplyDelete