Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Thursday, January 12, 2012

Csintalan palacsinta + recept

Anelkul hogy gasztro-blogga alakulnek ime egy ujabb recept...

PALACSINTA


Hozzavalok (kb 20 palacsintahoz, kozepes nagysagu palacsintasutohoz):

  2-2.5 cups liszt
  2-3 tojas
  2 cups tej
  1/4 kk so
  1/2 - 3/4 kk cukor
  1/2 kk vanilia kivonat
  1/4 kk olaj

Toltelek: nutella, eper vagy egyeb gyumolcs amit szerettek, tejszinhab :-)

Elkeszitese:

Az egyszerubb modja hogy a fentieket (a toltelek kivetelevel persze) egybeontom es osszeturmixolom, majd kisutom :-) 

En mondjuk a manualis modszert szoktam alkalmazni, azaz eloszor felutom a tojast kicsit osszekeverem majd bele teszem a liszt egy reszet es a tej egy reszet. Osszekeverem majd aprankent adagolom hozza a maradek lisztet es tejet egyarant ... igy nem lesz csomos. Utana beleteszem a tobbi hozzavalot is. Az olajat aprankent csorgatom bele kozben kevergetve.

En kb fele adagbol (1 tojas) szoktam kesziteni mert mi egyutt kb 10-et eszunk csak meg. Az a vicces egyebkent hogy a palacsinta nem sok idot tolt altalaban a tanyeron. Amint megsul egy, Rob vagy en azonnal lecsapunk ra :-)

Az en kedvencem a fenti kepen lathato a nutella + eper + tejszinhab. Rob eper helyett banant szokott ra szeletelni.

Jo etvagyat!

2 comments:

  1. Ilyet nézni reggeli előtt... Nem ér.

    ReplyDelete
  2. jajj tudom olyan guszta :-) en sem fogok am egy darabig ilyet enni mert fogyo van :-)

    ReplyDelete