Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Monday, February 4, 2013

Aranyásók

Halaadas masnapjan egy altalam felfedezett 'aranybanyaba' mentunk aranyat asni :-) Kb egy orara volt kocsival Rob anyukajaek hazatol az Alabama Gold Camp!


Az alabbi - vadnyugati filmekre emlekezteto - cseho' fogadott minket, benne egy keves szoval elo fickoval. Mint megtudtuk itt lehet kempingezni tobb napig ugy tobb esellyel lehet aranyat talalni. Persze vannak akik csak egy oracskara mennek mint mi is.... Az epulet egy bolt volt ahol kellekeket lehetett venni az aranyasashoz: uvegcsek, moso talak, asok stb ... Mi vegul bereltunk negy moso talat es vettunk egy picike uveget ha netan megis talalnank valamit. 


Azzal neki vagtunk a nagy kalandnak :-)


Tobb helyen a vizbol kimert nagy homokos-foldes uledek volt kimarkolva a partra es abbol kellett szedni majd mosni a vizben. Mint lathatjatok mindenki nagy erobedobassal uzi az ipart. Foleg Rob nagy vagya volt ez ... mosta is a foldet rendesen.


Nem volt azert konnyu ott guggolni egy oran keresztul. Legkozelebb jobban felkeszulunk majd!


Mint lathato nem voltak sokan ott ahol mi voltunk. Meg hat Halaadas masnapja volt igy a szokasosnal joval kevesebben voltak. Azert lattunk par megszallottat akikrol mar messzirol lathato volt hogy nem eloszor vannak ott.


Persze semmit sem talaltunk de azert jol elidoztunk ott. Ettunk egy kis maradek halaadas napi pulykat, toltit, stb majd arany hijan indultunk vissza a hazikohoz es a par szavu emberhez hogy leadjuk a talakat. Mondjuk en talaltam valamit amire azt mondtam hogy egy mikro meretu arany de nem hittek nekem. Az ujjamon vittem a hazig :-) Ott a szukszavu embernek bemutattam hogy mondja mar meg mit talaltam. Nagyitoval megnezte es sajnos kiderult hogy 'fool's gold'-ot azaz bolondok aranyat talaltam csak (olyan valami ami nagyon hasonlit az aranyra). De ugy tunik megkedvelt az ember mert mondta hogy na varjak egy kicsit. Kimentunk a haz ele ahol volt egy ladanyi saros viz... Belemeritette az edenyt es kimosott nekem ket picike aranyat! Haha.... szoval megiscsak arannyal tertem haza :-)



Masnap indultunk vissza Houston-ba. Nagyon hosszunak tunt a visszaut. Igaz csak d.e. 11-kor indultunk el igy estere meg kellett szallnunk egy hotelben.

Hazafele is vezettem picit de nem sokat. Egyik ilyen vezetovaltasnal fotoztam ezt a kepet ami nagyon tetszik a mai napig.


Ez pedig mar a Mississippi folyo egy reszlete (persze kocsibol love epphogy elkapva) ....


Aztan vegre valahara Texas is feltunt de innen meg vagy 2 ora volt Houston-ig az ut... Hiaba na, nagy ez a Texas!



2 comments: