Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Monday, April 4, 2011

Gator Farm, The Everglades (Day 3)

Harmadik napra esot mondtak. Tulajdonkeppen egesz ejszaka esett... Reggel a neten nem talaltunk semmi erdekeset ami fedett helyen lett volna. Tiz ora korul vegul megiscsak osszeszedtuk magunkat es ugy dontottunk elmegyunk egy nagy outlet mall-ba (olyan bevasarlo kozpont ahol olcsobban lehet markas arukat kapni).


A hotel ajtajahoz erkezven meglattuk hogy nem esik mar az eso sot mintha kicsit sutne is a nap. Volt a hotelban par pici brossura a helyi latvanyossagokrol. Felkaptam egyet es mondtam hogy oke mivel nem esik az eso menjunk oda: igy indultunk el az Alligator Park-ba!!




Az alligator park az un. Everglades-ben talalhato. Az Everglades egy mocsaras, la'pos, vizes vad terulet ami tulajdonkeppen egesz erintetlenul van megorzive (es hatalmas teruleten fekszik kb 566 ezer hektar)... De ne a hagyomanyos mocsaras videket kepzeljetek el, hanem inkabb egy olyan teruletet ahol mindenfele' nagyon sekely (es tiszta) viz talalhato, magas novenyekkel, fakkal. Itt talalhato mindefe'le madar es egyeb allat. Koztuk termeszetesen nagyon sok alligator.


Az Everglades vizes terulete'n un. airboat-tal (levegovel hajtott hajoval) lehet kozlekedni (lasd alabbi kepen). Kisebb csoportokat inditanak megadott idokozonkent. Az egyetlen problema hogy a vizijarmu iszonyatosan hangos!! (majd meghalljatok ti is lentebb a videokon) A tura kb 20-30 hosszu.




The Everglades az egyetlen oko-rendszer a vilagban amelyben megtalalhato mind a krokodil es az alligator. Az alligator edesvizben el, mig a krokodil mindkettoben. Az Everglades unikum olyan szempontbol hogy itt talalkozik a Florida-i obol edesvize a Mexico-i obol sosvizevel...

Az airboat-tal beszaguldottunk az Everglades-be... nagyon elvezetes volt de ugyanakkor veszettul hangos is! Gyonyoru narancssarga fuldugokat osztottak szet beszallas elott :-)








Egy erdekes es nagyon baratsagos madar



Kb 200.000 alligatortalalhato az Everglades teruleten, es 1.5 millio Florida allamban!

Ez 'Lisa' az alligator...



Az ezen a videon Lisa mutatja be egy nagyon jol begyakorolt trukkjet :-)


Az alabbi videon pedig egy icipici es nagyon kivancsi alligator lathato...







  • Az alligatornak kb 80 foga van. Amikor elkopik egy vagy kiesik harc kozben, akkor uj no a regi helyen. Az elete folyaman egy alligator 2-3.000 fogat is 'elhasznal'.


  • A szabadban egy alligator kb 30-35 evet el, mig fogsagban ele'l akar 50 evig is


  • Alligator menujen szerepel: hal, teknos, emlosok, kigyok, es madarak

[Sok kep van a hajoutrol meg az albumban amit majd az utolso bejegyzesnel teszek kozze]


Ez a gyonyoru pava pedig ott maszkalt le- s fel...


Az airboat kaland utan egy kisebb allatbemutato show-ban volt reszunk.

Madarka masszazst kap :-))


Igen, az alabbi skorpio elt es mozgott!


Es ez a hatalmas alligor sem keszult muanyabol... valodi volt!


Hogyan fogjunk le szabalyosan egy alligatort... video


Ez a kisebb alligator pedig Larry nevre hallgat es negy eves.


Az allatbemutato utan ebedre jo etvaggyal fogyasztottunk el egy alligator farkat !!
Mire vegeztunk az alligatorokkal az eso is elkezdett csepereszni... Igy elmentunk a bevasarlokozpontba picit lehulni es nezelodni, majd pedig mikor elallt az eso felmentunk egeszen Ft. Lauderdale-ig... ( lasd kovetkezo beirast)

2 comments:

  1. Irigyellek, nekunk az alligatorfarm kimaradt Floridaban. De aligatort ettunk es izlett.

    ReplyDelete
  2. ha megint arra jartok ne hagyjatok ki. jo elmeny volt!

    ReplyDelete