Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Monday, April 4, 2011

Key West, Florida (Day 2)


Masodik nap koran reggel felkerekedtunk es nekivagtunk a kb negy oras autoutnak Key West-re. Key West 260 km-re van Miami-tol es szinte vegig hidon kell vezetni. Azert negy oras az ut mert az ut legnagyobb reszen csak 60-70-nel lehetett menni es sok volt a rendor is.


Az egyik hid a sok kozul...



Az idojaras termeszetesen fulledt meleg volt, 30-35 C fok kozott mozgott. Eloszor csak maszkaltunk a varoska fo utcajan ami tele van etteremmel es szuvenir bolttal. A viragok mindenfele szinben pompaztak es nem lehetett veluk betelni...




Az alabbi haz (mostmar hotel) a legdelebbi epulet a kontinentalis USA teruleten:






Ez pedig a hires legdelibb hely ahol mindenki lefotoztatja magat :-) A kontinentalis USA legdelibb pontja, Kuba innen csak 90 merfold!



A legjobb sztori az volt, hogy miutan mi sorrakerultunk egyszer csak magyar hangokat hallok. Harom srac allt a sorban (persze szidtak az osszes sorbanallot, hogy miert ilyen lassuak, miert nem tudnak kiallni a kepbol stb csak ment a suket szoveg. En nem szoltam semmit csak vartam hogy lefotozhassam a szobrot egymaga. Mikor sorrakerultek a sracok es az egyik pozolt a kephez lattam hogy a polojara az van irva: Hungarian House Maffia! Na nekem sem kellett tobb gondoltam eljott az ido hogy beszoljak a fiuknak... Miutan elkeszult a sztarfoto a sracrol odaszoltam neki magyarul, hogy 'jo a polod' :-) Latnotok kellett volna a kepet!! Mind a harom elszornyedt mert vegigfutott az agyukon hogy miket mondtak korabban... Mig ok meghokkentek mi szepen tovabb indultunk...



A magyar maffiaval valo talalkozas utan Ernest Hemingway egykori haza fele vettuk az iranyt. 1931-ben vette a hazat Hemingway felesegenek a nagybatyja naszajandekkent. Ebben a hazban irta a Death in the Afternoon, For Whom the Bell Tolls, The Snows of Kilimanjaro, es aThe Short Happy Life of Francis Macomber muveit.




A haz es a kert otthona a hires 6-7 labujju macskaknak!! Hemingway-nek volt egy hat ujju macskaja amit Snowball-nak hivtak. A jelenleg ott elo macskak mind ennek a leszarmazottjai es majdnem mindnek van hat vagy het labujja. Persze en egybol a macskakat kezdtem felkutatni. Talaltam is vagy hatot. A macskakrol van kep az albumban. Ime a bizonyitek a hat labujjra/karomra:




Hemingway hazatol nem messze erre lettunk figyelmesek... (aki nem tudna angolul annak leforditom nyomdafesteket turo hangon: Itt pisilt Hemingway)



Teljesen kitikkadva a hosegtol a hires-neves Margaritaville nevu etterem fele vettuk az iranyt. Jimmy Buffett hires enekes a tulajdonosa ennek az etteremnek illetve az osszes tobbi Margaritaville-nek. A Key West-en talalhato volt az elso. Mi mar jartunk egy masikban is, az Jamaica-n volt amikor ott voltunk naszuton. Az jobban tetszett mert az kozvetlenul az oceanon volt es gyonyoru volt a kilatas.



Itt szinte kotelezo a sajburger rendelese ... meg kell hagyni nagyon finom volt. Desszertnek pedig a hires key lime pie-t ettuk. Meg sosem ettem ilyet es hol mashol lehetne az eredetit enni mint Key West-en, a key lime pie szulohelyen.



A etteremmel szomszedos uzletben vettunk ket Margaritaville-es polot szuvenirkent es indultunk vissza a kocsihoz. Jol megsultunk ekkorra mar es vagyodtunk a legkondicionalt auto irant :-) Utban hazafele meg meg akartunk allni a Bahia Honda Park-ban ahol terveink kozott szerepelt vegre furdeni a gyonyoru turkiz kek/zold oceanban...

6 comments:

  1. haha ... szerintem is! ismet csak egy 'only in America' szitu.

    ReplyDelete
  2. 260 km-t utazni, nem semmi! Nagyon szép kellett legyen, hogy négyórás utat bevállaltatok érte :)

    ReplyDelete
  3. bizonyam negy ora oda negy vissza ugyanazon a napon. de azt tudnod kell hogy Amerikaban a tavolsagok sokkal nagyobbak mint Europaban.

    ReplyDelete
  4. Nem feltel a hidon vezetni? Tok jol nez ki a kep, de eleg felelmetes is hogy csak ocean van korulotted. Zs

    ReplyDelete
  5. nem feltem mert nem en vezettem ... haha

    ReplyDelete