Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Friday, December 16, 2011

The Alamo and Tower of the Americas

Halaadas masnapjan a hires Alamo-t neztuk meg San Antonio-ban. A hotelunk jarasnyira volt a helytol. (A szallasunkra majd egy kulon post-ban visszaterek...)

Eredetileg Mision San Antonio de Valero-nak hivtak a helyet es misszionariusok es az altaluk atteritett indian oslakosok otthona volt. 1724 kornyeken kezdtek az epitkezest. 1800-as evekben a spanyol hadsereg egy lovassagi egysege lakta a helyet. A katonak a sajat varosuk ' Alamo de Parras, Coahulia' utan elneveztek a missziot Alamo-nak (jelentese: nyarfa). A parancsnok itt hozta letre Texas elso bejegyzett korhazat! Mexiko 10 eves fuggetlensegert folytatott kuzdelme alatt az Alamo otthona volt mind a forradalmaroknak mind a uralkodopartiaknak.

San Antonio es az Alamo nagyon fontos szerepet jatszott a texas-i forradalomban. 1835 decembereben Ben Milam tabornok texas-i onkentesekkel egyutt megtamadta a varosban levo mexikoi katonakat. Ot napig tarto haztol hazig tarto harcok utan a mexikoi katonak megadtak magukat. Ezutan a gyoztes onkentesek elfoglaltak az Alamo-t valamint megerositettek a vedelmet.

1836 februar 23-an Antonio Lopez de Santa Anna tabornok vezetesevel meglepetesszeruen mexikoi csapatok jelentek meg San Antonio hataraban azzal a cellal hogy visszafoglaljak Texas-t. Az Alamo-ban levo texas-iak mindenre elszantan vedtek az Alamot. William B. Travis texas-i parancsnok segitseget kert a kornyezo texas-i varosokbol. A segitseg a nyolcadik napon jott, de igy is csak 200 korul volt a vedelem letszama a mexiko hadsereg 1500 katonajaval szemben. A vegso ostrom 1836 marcius 6-an pirkadat elott erte az Alamo-t. A mexiko hadsereg megrohanta a falakat es mire a nap felkelt bevette az Alamot.

Amerika tortenelmeben es vilagszerte az Alamo az olyasfajta hosies harcot szimbolizalja amelynel szinte esely sincs a gyozelemre. Tobbszor hallottam mar en is itt azt a kifejezest hogy 'Remember the Alamo'... azaz ne add fel, kuzdj minden eroddel meg akkor is ha semmi eselyed sincs gyozteskent kikerulni a helyzetbol.

Film is keszult termeszetesen : The Alamo

Az epuleteken belul nem lehetett fotozni, ime par kep kintrol...








Az Alamo utan a Tower of the Americas-hoz setaltunk el. A torony San Antonio belvarosaban talalhato es 750 lab azaz 229 meter magas. A tetejeben etterem, kilato es egy 4D mozi-fe'lese'g talalhato (a varost jarod be valami 4D mozit nezve).


Megyunk fel a liftben.... gyere velunk :-)



Fent a kilato-folyoson nagy volt a huzat. A lentebb belinkelt fotoalbumban lathattok par kepet amin rajta vagyok es a hajam az egnek all a szeltol :-)


Egesz San Antonio lathato madartavlatbol


A torony aljaban levo ter szepen ki van epitve. Vagy fel orat ott relaxaltunk, fagyiztunk stb.


Ez a torony boltjaban volt (sombrero) .... nem hagyhattam ki :-)


Az osszes kep a KODAKGALLERY-n megtekintheto.

5 comments:

  1. Küldj már egy albummeghívót légyszi, mert ez a link nekem nem működik.

    ReplyDelete
  2. nem ertem miert nem tudod megnyitni az albumot. kuldtem meghivot.

    fel kene hogy jojjon a link alapjan...

    ReplyDelete
  3. Nagyon jók a képek, az Alamo pedig egy szenzációs hely.

    A Duke egész jó filmet is csinált belőle.

    ReplyDelete
  4. Hmmm történelem :):) inyemre való :) Fu nagyon tetszik a hely...komolyan meg kell nézzük egyszer!! Az a környék nagyon hasonlit erre és igy méginkább kiváncsi vagyok rá!! :)

    ReplyDelete
  5. Niki: azt elhiszem hogy tetszik. foleg valaki olyannak mint te :-)

    ReplyDelete