Visit my photography website:

Visit my photography website: www.annagrovephotography.com

Thursday, December 29, 2011

Karacsony 2011

Karacsonyra Rob anyukaja es neveloapja jottek el hozzank Columbus, Ohio-bol. De nem am repulovel, hanem kocsival. Ket napig tart az ut egy iranyban! Sajnos az idojaras nem kedvezett nekik. Remeltuk, hogy majd 'meleg' lesz Ohio-hoz kepest. Ezzel szemben viszont szinte vegig esett az eso es a ketnapos uton visszafele is szakadt! Mire hazaertek eleguk volt az esobol egy jo ideig.

Na de ne rohanjunk rogton a vegere....

Eloszor is enni esoben is lehet ugyebar es Houston hires a jo ettermekrol. Elvittuk oket tehat a kedvenc barbeque, mexico-i es seafood helyunkre es ahogy az varhato volt mindegyik nagyon izlett nekik. Mig el nem felejtem elso nap Rob elvitte oket a Houston Space Center-be egy olyan 'korutra' amire egy nap csak 12 embert visznek. Lenyegeben ez nem a hagyomanyos 'gyere nezz korul gyorsan' tour hanem egy 5 oras exclusive 'behind the scenes' tour! Nagyon elveztek de jol el is faradtak. Majd teszek fel par kepet errol egy masik post-ban.

Karacsony elotti nap Galveston-ba mentunk, remelven hogy ott jobb ido van.... Galveston itt a helyi 'beach'. (Irtam mar errol ITT korabban.) Amint az alabbi kepeken is lathato nem volt szerencsenk....



Galveston-nak van egy un. The Strand nevu utcacskaja ami olyan regies beutesu. Szerettuk volna nekik megmutatni, de 5 perccel azutan hogy elkezdtunk vegigmenni az utcan leszakadt az eg.


Az eso elol bevetettuk magunkat egy etterembe majd pedig egy 20-as evekbeli szuper csokiuzletbe, ahol mindent kezzel gyartanak!!!




Vettem egyet az alabbi gyonyorusegbol es meg kell mondjam fenomenalis volt!!




Karacsony napjan (itt ez a szokas) ajandekot bontottunk, volt meglepi mindenkinek a fa alatt.



Wifi Golf GPS ... Holnap mar megy is kiprobalni :-)



Makro lencse!!!!


Na ettol elajult rogton... nem szamitott ra, a bucket listajan volt csak rajta :-)



Ha valaki nem jonne ra mi ez.... urhajos kaja (fagyi) a Houston Space Center-bol


Ezt mar az uj lencsevel fotoztam :-)


Delutan megmutattuk nekik mindkettonk munkahelyet. Eloszor a Medical Center-be mentunk ahol en dolgozom. Itt van a Texas Children's Hospital is ... ebbol kifolyolag sok minden van ami a kis betegek szorakoztatasara van. Ilyen pl a lent lathato hatalmas kisvasut palya.


Ide majd feltoltok egy videot a kisvasutrol kesobb...

Ez a kep korabban keszult az irodamban


A medcenter utan bementunk Houston downtown-ba ahol Rob irodaja talalhato (Penzoil epulete). Nagyon szep 'dizajnos' az irodajuk. Ket emeleten vannak studioik. Nem rakok be rola egynel tobb kepet nem akarom hogy bajba keruljon miattam :-)


Vagyis meg itt van egy kep ... mindig van az irodajukban egy egy muveszi akarmi kiallitva. Most epp ez. Dobokockakbol van kirakva a kep, nagyon szuper!


Este finom vacsit keszitettunk: honey ham, sajtos burgonya (olyan rakott krumplira emlekezteto etel), zdsg illetve Creme Brulee desszertnek.

Santa meg leste hogy mikor esik le egy jo falat szamara :-)


Masnap kora reggel indultak vissza Ohio-ba.... de mint az elejen emlitettem sajnos ket napon keresztul eros zuhiban kellett vezetniuk. Nalunk aznap pedig szepen kiderult az eg es sut a nap azota is (20 C fokok vannak!) Azert ez nem volt szep! Remelem jol ereztek itt magukat a rossz ido ellenere...

Ja es meg a karacsony margojara: december 6-an kuldtem haza egy csomagot. A csomag a mai napig nem erkezett meg. Koszonom neked Magyar Posta hogy ilyen megbizhatoan gondoskodsz hat ember karacsonyi oromerol. Pont ezert egy evben csak egyszer kuldok csomagot, mert utalom a dragalatos Magyar Postat. Azert nagyon remelem meg megerkezik es nem mas orul mar az ajandekoknak :-(

Ti (kulfoldon elo magyar olvasoim) szoktatok csomagot kuldeni haza? Szokott eltunni csomag? Otlet mit csinalhatnek jobban? Vagy valoban nincs remeny?... koszi.

6 comments:

  1. Ha küldünk valamit, legtöbbször úgy tesszük, hogy Amazonon megvesszük és Magyarországra szállíttatjuk ki. A Hollót, aki inkább Szarka, igyekszünk kihagyni.
    A csomagot hivatalos címre (egyetem) küldjük, állítólag azokat kevésbé dézsmálják. Eddig minden megérkezett. LASSAN, de biztosan. Időnként a Vám ráül a csomagra valamiért és olyankor rengeteget lehet piszmogni a papírmunkával.

    A legtöbb ajándékot nyári látogatásunkkor visszük haza és "jegeljük".

    Sok mindent veszünk magyar oldalakon ajándékba (könyvet pl a bookline-on, csokit a ChocoCard-on). A bookline Bp-en futárral szállít ki nagyon olcsón, a csokis Hollóval, picit többért, de azzal se volt eddig gond.

    ReplyDelete
  2. Nekünk az vált be hogy minden regisztrálva, biztositva megy. A sima küldemények eddig még szinte sose értek oda. Nagyon drága, de biztos megoldás még a futárcéges küldés.

    ReplyDelete
  3. Sajnos a mi tapasztalatunk is az, hogy CSAK a regisztrált küldemények értek célba. Persze dühítő, hogy egy nem túl drága ajándéknál a szállítás és a biztosítás több, mint maga az ajándék.

    ReplyDelete
  4. ribizli: anyaknapjara es szulinapra otthoni ajandekkuldokon keresztul szoktam kuldeni de karacsonyra szeretem itt kivalasztani szemelyesen az ajandekokat. ez a chococard jol hangzik egyebkent. biztos hogy igenybe fogom a szolgaltatasaikat venni.

    Christine and zsi: az usa-bol nagyon draga lenne futarosan kuldeni. egyebkent biztositottan kuldtem a csomagot szoval talan kapok vissza egy kis penzt de maga a feladas igy is 54 dollar volt plusz ami a csomagban volt. orulet milyen draga maga a sima posta is es meg csak oda sem er.

    Erdekesseg hogy kb 10 nappal a csomag feladasa utan feladtam egy falinaptarat (a fotoimmal volt elkeszitve) es az ma megerkezett!!! Hatha a csomag 'csak' a vamon csucsul..... remelem nem vamoljak meg....

    ReplyDelete
  5. nagy az orom!!!!!!!!! ma megerkezett az elveszettnek hitt csomag! csupan 25 nap kellett hozza. szegyen es gyalazat! na de az a lenyeg hogy ott van es kesz. jovore meg meggondolom mi lesz: vagy feladom november kozepen, vagy otthonrol kuldok valamit.... BUEK mindenkinek!

    ReplyDelete
  6. Nekem egy nyáron feladott képeslapom négy hónapot utazott Bp és Spanyolország között. Lehet, gyalog vitték.

    De az a léneg, hogy megérkezett a csomag.

    ReplyDelete